Ervaring YSE OverhYd Management Traineeship

Ervaring YSE OverhYd Management TraineeshipYSE
- On 12 March 2015
Rating
Ervaring YSE OverhYd Management Traineeship https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-yse-overhyd-management-traineeship 0
0

Karlijn Ausema is sinds 1 november 2014 OverhYd Management Young Professional bij YSE. Hieronder vertelt ze over haar ervaring.

Ik ben Karlijn en werk sinds 1 november 2014 als OverhYd Management Young Professional bij YSE. Tijdens de laatste fase van mijn Masteropleiding Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam was het voor mij duidelijk wat ik wilde en waar mijn interesses lagen, namelijk bij organisatieveranderingen. Het opstellen van een veranderstrategie, de creatie van draagvlak en de uiteindelijke implementatie zijn onderdelen waar mijn interesse naar toe ging. Na veel jaren theorie was ik klaar voor de praktijk, tegelijkertijd was het voor mij belangrijk om te blijven leren. De publieke sector vond ik ook altijd interessant, juist omdat hier zo veel veranderingen gaande zijn, vaak ook van bovenaf waardoor je als organisatie geen andere keuze hebt. 

Het YSE OverhYd Management Traineeship was hiervoor de ideale keuze, namelijk de combinatie van praktijkervaring bij de opdrachtgever en persoonlijke ontwikkeling. Vier dagen per week werk ik bij de opdrachtgever waar ik me onder anderen bezig houd met een intern communicatieplan, de inrichting van portfoliomanagement en het inhoudelijk inrichten van het change proces. Op vrijdag ben ik altijd in Baarn, waar ik druk bezig ben met people management gesprekken, kennissessies, trainingen, intervisies en interactie met andere YSE-ers. Dit is een energieke dag waarbij je andere YSE-ers, met misschien al wat meer kundigheid, kan opzoeken om ervaringen uit te wisselen of vraagstukken te delen. De laagdrempelige werksfeer binnen YSE maakt dit grotendeels mogelijk, daarom is YSE voor mij de perfecte omgeving om het maximale uit mezelf te halen.

My rating