Ervaring YSE trainee

Ervaring YSE trainee
- On 21 January 2015
Rating
Ervaring YSE trainee https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-yse-trainee 0
0

Roos Spekman is via YSE terechtgekomen bij het Kirkman Company traineeship. Lees hier over haar ervaringen.

"Weet je hoeveel mazzel je eigenlijk hebt als je eerste werkgever gelijk de juiste is? Eigenlijk weet je namelijk helemaal niet waar je op solliciteert op het moment dat je uit de schoolbanken komt. Je solliciteert op een functie en bij een organisatie aan de hand van de informatie in de vacature op de site, maar stiekem heb je geen idee wat de werkzaamheden eigenlijk inhouden. En misschien nog wel belangrijker, hoe het jou gaat bevallen!

Uit eigen ervaring kan ik vertellen hoeveel geluk je eigenlijk hebt als het lukt om in één keer op de juiste plek terecht te komen. Het is best wel lastig om goed te leren en te weten in wat voor een omgeving jij goed tot je recht komt en wat jij nodig hebt om te groeien en het beste uit jezelf te halen. Ik kwam er achter dat veel verantwoordelijkheden en ruimte gecombineerd met goede begeleiding het beste bij mij past. En dit heb ik absoluut bij YSE gevonden!

Als Young Professional bij Kirkman Company voel ik me helemaal thuis. Ik geef workshops aan studenten, ontwikkel mijn eigen workshops, help nieuwe business modellen te ontwikkelen voor start-ups, hou speeddate sessies met sollicitanten, probeer sales afspraken te regelen met één van de grootste bedrijven in Nederland en ondersteun consultants bij een super interessante opdracht bij de Bibliotheek Utrecht.

Ik blijf me verbazen hoeveel ruimte ik hier krijg en hoe hard je wordt toegejuicht om initiatief te nemen. In het eerste half jaar heb ik aan al mijn ontwikkelpunten al gewerkt. Natuurlijk zal ik nog een keer keihard onderuit gaan of zal ik het niet zo naar mijn zin hebben op één van de opdrachten. Maar met alle begeleiding en goede en leuke collega’s om mij heen, heb ik er het volste vertrouwen in twee geweldige jaren hier te beleven!"

My rating