Ervaring YSE traineeship: Ontwikkeling

Ervaring YSE traineeship: Ontwikkeling
- On 15 January 2015
Rating
Ervaring YSE traineeship: Ontwikkeling https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-yse-traineeship-ontwikkeling 0
0

Julie heeft het YSE traineeship gedaan. Zij vertelt over haar ontwikkeling in deze blogpost.

Op zoek
In september 2013 kreeg ik in het academie gebouw te Utrecht mijn master diploma in de handen gedrukt. Een bloemetje, applaus, toespraak en opeens was mijn studententijd echt voorbij. Na een bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap, een jaar bestuur bij AIESEC en een master Organisaties, verandering en Management ging ik op zoek naar de volgende uitdaging. Een baan waar ik de mogelijkheid krijg om mijzelf verder te ontwikkelen en waar ik door een afwisselend programma een steile leercurve kan realiseren. Een korte opsomming van mijn wensenlijstje, de zoektocht kon beginnen!

Het YSE Traineeship
Ieder traineeship dat ik op internet vond, leek aan mijn wensenlijstje te voldoen. Moeilijker dan verwacht was het om door de promotie berichten en praatjes heen te prikken, en iets te vinden wat echt bij mij als persoon past.
Toen een vriend van mij op een middag een filmpje aan het maken was voor een YSE sollicitatie was ik direct geïnteresseerd. Een organisatie die op deze creatieve en vernieuwende manier kandidaten werft, sprak mij aan! Op dat moment stond er een vacature online voor het YSE traineeship bij Kirkman Company. De afwisseling van projecten, de vrijdagen die aan persoonlijke ontwikkeling worden besteed en de begeleiding vanuit YSE en Kirkman Company deden mij besluiten ook een filmpje in te sturen. Nog geen drie weken later werd ik gebeld en kon ik direct aan de slag bij YSE als Young Professional bij Kirkman Company.

De match!
Het afgelopen half jaar is voorbij gevolgen. Ik ben direct in het diepe gegooid en begonnen met een uitdagende opdracht in een sector die helemaal nieuw was voor mij. Door de goede begeleiding vanuit YSE was dat diepe opeens zo diep niet meer. Met al mijn vragen kan ik terecht bij mijn peoplemanager, coaches of andere YSE-ers. Op vrijdagen is er tijd voor persoonlijke ontwikkeling en werk ik aan Kirkman Company projecten. De energie die ik krijg door het samenwerken met een enthousiaste groep mensen, maakt dat ik het beste uit mijzelf kan halen.

De steile leercurve, het afwisselende programma, creativiteit, uitdagende werkzaamheden en de leuke mensen waar ik mee mag werken: allemaal redenen voor mij om het hier naar mijn zin te hebben. Ik heb mijn match gevonden!

-Julie

My rating