Ervaringen afstudeerproject Philips

Ervaringen afstudeerproject Philips
- On 02 October 2014
Rating
Ervaringen afstudeerproject Philips https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaringen-afstudeerproject-philips 4
4

Lotte Haens is in contact gekomen met Philips doordat ze via een studiegenootje werd aangedragen voor het voormalige Student Panel van Philips. Dit was voor ons een klankbord om te achterhalen hoe studenten onze recruitmentactiviteiten ervaarden. Ze leerde op deze manier Philips beter kennen en het balletje ging rollen om hier tevens haar afstudeerproject te doen.

Wat trok je zo aan in Philips?
“Bij veel bedrijven is het alleen mogelijk om in de vorm van een stage mee te lopen en niet om af te studeren. Deze combinatie vond ik wel bij Philips en dat is wat me zo aanspreekt. Ik wil niet alleen maar met afstuderen bezig zijn, maar ik wil juist ook meedraaien in een team.”

Hoe ervaar je het nu binnen Philips?
“Ik heb het super naar mijn zin. Ik werk veel met internationale collega’s en iedereen binnen het bedrijf is heel vriendelijk en hulpvaardig. Alle deuren staan voor me open. Uiteraard moet je zelf ook initiatief tonen, maar ook mijn stagebegeleider helpt mij goed op weg.”

Waar ben je trots op?
“Ik was er trots op dat ik bij zo’n grote en gerenommeerde multinational mocht afstuderen. Nu ben ik er trots op dat ik het vertrouwen krijg om namens Philips in gesprek te gaan met belangrijke stakeholders.”

En wat word je volgende stap?
“Mijn tijd bij Philips zit er gelukkig nog niet op. Op 1 september start ik als Marketing trainee. Ik vind het traineeship een mooie overgang tussen de schoolbanken en het werkende leventje. Je wordt gecoacht in datgene waar je in wilt uitblinken en er is sprake van een hooge leercurve. Daarnaast maak je onderdeel uit van een groep talenten met dezelfde ambities en dat inspireert enorm.”

My rating