Ervaringen als Senior Manager PwC

Ervaringen als Senior Manager PwC
- On 13 November 2014
Rating
Ervaringen als Senior Manager PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaringen-als-senior-manager-pwc 0
0

Over mijzelf

Hallo! Ik ben Evelien Asschert en ik ben 33 jaar. Mijn "roots" liggen in het Oosten van het land, ben opgegroeid in Noord-Holland en gaan studeren in het Brabantse Tilburg. Na hier 5 jaar fiscale economie te hebben gestudeerd, heb ik in de zomervakantie 2 weken bij PwC meegelopen in het kader van de Perfecte Vakantiebaan. Leuke sfeer, leuke mensen - dat heeft voor mij de keuze doen vallen op PwC, waar ik in januari 2005 mijn eerste "echte" werkdag ben begonnen. Voordat het zover was, ben ik met mijn backpack 4 maanden gaan rondreizen in Zuid-Amerika. Een mooie ervaring die ik voor geen goud had willen missen. En nu ben ik in juli 2012 alweer 7,5 jaar werkzaam op het Amsterdamse kantoor. In 2007/2008 heb ik nog een uitstapje gemaakt en ben ik 9 maanden op uitzending geweest naar de internationale fiscale vastgoedgroep op het PwC kantoor in New York. Het is inmiddels 4 jaar geleden dat ik ben teruggekeerd naar Nederlandse bodem en ik heb nog steeds contact met veel mensen die ik daar heb leren kennen. In mijn vrije tijd zit ik met vrienden op een terrasje, loop ik een rondje hard in het Vondelpark, fiets ik over de grachten richting de stad, kook ik lekker voor vrienden en familie, en zo nog wel wat dingen.

 

Stagiair

In de zomer van 2004 heb ik - in het kader van de Perfecte Vakantiebaan - twee weken een "werkbezoek" gebracht aan de afdeling Real Estate binnen de fiscale praktijk bij PwC in Amsterdam. Je zou het een korte stage kunnen noemen die ook nog eens goed betaald is! Ik woonde deze twee weken ook tijdelijk in Amsterdam en heb zo kunnen proeven aan het wonen en werkende leven in Amsterdam. Mijn kamergenoot op kantoor en andere collega's voor deze periode hebben mij laten meekijken met diverse werkzaamheden. De vakantiebaan werd afgesloten met een BBQ op het Scheveningse strand en een aanbod om bij PwC te komen werken!

 

Assistant

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste dag begon. Je eerste dag en de weken erna is een periode van wennen. Voor je gevoel zijn het lange dagen en in mijn geval waren er ook nog behoorlijk wat vrienden die nog studeerden - een behoorlijk contrast tussen het studentenleven en het leven als werkende fiscalist. Als Tax Assistant ga je aan de slag met veel verschillende werkzaamheden. Je werkt ook met verschillende collega's - veelal onder verantwoordelijkheid van een manager met meer jaren werkervaring - en werkt nog niet op vaste cliënten. In deze rol heb ik me o.a. bezig gehouden met het uitzoeken van fiscale vraagstukken door middel van het gebruik van de VakstudieNieuws en andere fiscale literatuur, het aanvragen van een fiscale eenheid en het voorbereiden van onderdelen van fiscale adviezen. Je blijft constant in een leerproces. Zo heb ik ook veel geleerd over bijvoorbeeld de Fiscale Beleggingsinstelling en al zijn facetten en hoe dit vehikel wordt gebruikt in advisering van vastgoedinvesteerders. Je begint ook met je NOB ('Nederlandse Orde van Belastingadviseurs') opleiding waarvoor je op regelmatige basis cursussen volgt en wordt verzocht voorbereidingsopdrachten te maken.

 

Consultant

Na ruim anderhalf jaar heb ik promotie gemaakt naar Tax Consultant. In deze functie ben je met name bezig met het schrijven van adviezen en het verder verdiepen van je fiscale kennis. Ik kreeg zelf ook meer zelfstandig contact met cliënten, met de Belastingdienst of bijvoorbeeld de contactpersoon bij een trustkantoor. In deze periode heb ik ook een actieve rol vervult bij de JOB ('Jonge Orde van Belastingadviseurs'). Als lid van de vaktechnische commissie heb ik samen met een aantal concullegae diverse vaktechnische lezingen georganiseerd. Tevens heb ik voor een klein jaar de voorzittersrol binnen de JOB vervult. Gedurende een periode van 9 maanden heb ik op de internationale (fiscale) vastgoeddesk in New York gewerkt. Ik werkte hier onder verantwoordelijkheid van een Nederlandse tax partner in een team met Amerikaanse collega's. De dynamiek is hier anders dan in Nederland, maar daardoor een erg leuke ervaring. Op het kantoor zit je in een open ruimte in een zogeheten ""cubicle"". Dit heeft nadelen, maar ook zeker voordelen. Je maakt hierdoor erg makkelijk contact met je nieuwe collega's. Deze uitzending heeft voor mij voor een groot gedeelte bijgedragen aan het uitbouwen van mijn “soft skills”, zoals het uitbreiden van zelfstandig cliëntencontact, verantwoording nemen in een proposal/offerte proces en de organisatie van een seminar voor cliënten.

 

 Benieuwd naar de rest van de ervaringen van haar loopbaan? Klik dan hier.

My rating