Ervaringen als Trainee Rabobank

Ervaringen als Trainee Rabobank
- On 20 November 2014
Rating
Ervaringen als Trainee Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaringen-als-trainee-rabobank 2
2

“Ik werk al vanaf 1996 bij de Rabobank, ben direct na mijn meao begonnen als kassier. In die tijd was die functie net een pratende geldautomaat, zeg ik altijd. In de loop der jaren heb ik me goed kunnen ontwikkelen. Ik werd cliëntadviseur en later teamleider/kantoordirecteur. Na een jaar of zes gaf de rol van operationeel leidinggevende me geen voldoening meer, het kostte me energie. Bovendien vond ik het niet leuk om als kantoordirecteur actief naar buiten te gaan en te netwerken. In een loopbaantraject werd me duidelijk dat ik graag betrokken wilde zijn bij de besturing van de organisatie, maar zonder direct leiding te geven.”

Breed werkveld

“De rol van business controller zou daarom goed bij me passen. Het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken bood me de kans om daartoe opgeleid te worden. Een prachtig traject, een echte aanrader. Vooral ook doordat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Je leert wie je bent, wat je typeert. Je leert je eigen kwaliteiten optimaal te gebruiken, maar ook die van je collega’s. Zeer waardevol. En natuurlijk leer je het vak kennen. Tijdens het traineeship ben ik erachter gekomen dat de baan van business controller echt bij me past. Het is een breed werkveld, waarin ik mijn ei goed kwijt kan. Je hebt invloed op de besturing van de bank en keuzes die gemaakt worden. Het gaat echt ergens over.”

Veel energie


“Op dit moment ben ik business controller Particulieren. Concreet volg ik de prestaties van het segment op het gebied van commercie, efficiency en risico. Ik monitor, onderzoek, analyseer. Op basis van mijn bevindingen adviseer ik het segment over eventuele bijsturing of aanpassingen. Ook ondersteun ik bij het vaststellen van de jaarlijkse doelen. Ik help dus continu mee om de bank beter te maken. Dat geeft me veel energie. Dankzij het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken heb ik de kans gekregen kleur te geven aan de rol van business controller en ben ik gelukkig in mijn werk.”

My rating