Ervaringen productontwikkelaar Nedap

Ervaringen productontwikkelaar Nedap
- On 11 December 2014
Rating
Ervaringen productontwikkelaar Nedap https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaringen-productontwikkelaar-nedap 0
0

Het verhaal van productontwikkelaar Edwin Schäperclaus over zijn ervaring binnen Nedap.

Vroeger was alles bij Nedap toch een stuk anders. Niet beter of slechter; wel anders. Alleen al doordat we van productiebedrijf naar technologie- en softwarebedrijf zijn gegaan. Maar die dynamiek binnen het bedrijf zorgt er juist voor dat werken bij Nedap niet saai wordt. Zelfs niet na drieëntwintig jaar, want zolang werk ik hier al. En van al die jaren zijn de dagen dat ik met tegenzin naar m’n werk ging op één hand te tellen.

Als je maar lol hebt
‘Hoe hou je het vol?’ vragen mensen wel eens als ze horen dat ik al drieëntwintig jaar bij Nedap werk. Maar voor mij is daar niks moeilijks aan. Plezier in je werk is het belangrijkst. En de vrijheid die ik bij Nedap heb, zorgt daar bij mij al drieëntwintig jaar voor: de sfeer met collega’s is goed, alles gaat heel gemoedelijk, onze werplekken zijn prettig, heerlijk ruim en licht. Het voelt daardoor alsof ik thuis werk. Ik ga hier iedere dag weer met plezier naar toe. De behoefte om van werkgever te wisselen heb ik nooit gehad. Maar binnen Nedap heb ik wel een heel traject doorgemaakt; van matrijzenmaker – een soort mallen voor de kunststofproducten die Nedap toen nog produceerde – in de gereedschapmakerij tot productontwikkelaar op de afdeling Research & Development bij Nedap Livestock Management. Wel ga ik nog geregeld even kijken op de gereedschapmakerij. Om te overleggen en omdat ik het natuurlijk ook gewoon leuk vind om op m’n oude plek terug te komen.

Je bent jong en je wilt wat
In de jaren dat ik bij Nedap werk, is niet alleen mijn rol binnen het bedrijf veranderd. Ook Nedap zelf blijft zich ontwikkelen. Bijvoorbeeld door van productie-, naar technologie- en softwarebedrijf te groeien. Daarnaast groeiden we enorm in omvang. Vroeger kende iedereen iedereen. Dat is nu anders. Ook komen er steeds meer jonge mensen bij ons werken. Heel goed want zij brengen nieuwe kennis met zich mee. Dat merk je bijvoorbeeld aan hun presentatie- en communicatievaardigheden; die zijn enorm goed ontwikkeld. Ikzelf heb daar op school nooit iets over geleerd! Maar waar ze ook goed in zijn is alles heel snel willen. Als het nodig is, trek ik dan aan de rem. Want goede dingen maken kost nu eenmaal tijd. Al met al vult het elkaar zo goed aan. Ik hoop dan ook dat ik nog jaren bij Nedap mag blijven!

My rating