Ervaringen van een logistiek trainee NS

Ervaringen van een logistiek trainee NS
- On 07 November 2014
Rating
Ervaringen van een logistiek trainee NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaringen-van-een-logistiek-trainee-ns 0
0

NS logistiek trainee Mike Hulst deelt zijn verhaal.

Brede afdeling
"Na mijn stage bij NS ben ik aan de slag gegaan als Logistiek Trainee. Ik leer iedere dag weer nieuwe dingen op mijn afdeling Dagplan. Hier verwerken we verzoeken tot incidentele wijzigingen van de dienstregeling, materieelinzet of inzet van rijdend personeel in de planning. Zelf ben ik onder meer lid van het kernteam van het project “Verbouw”. Dit project is erop gericht om de processen binnen Dagplan opnieuw te toetsen aan de veranderende logistieke omgeving en de eisen van zowel interne als externe klanten en medewerkers. Mijn werk op een brede afdeling als Dagplan, met zowel dienstregeling- materieel- en personeel- en lokale planning, is heel divers en interessant. Ik ben er trots op dat mijn werk bijdraagt aan het gewenste eindproduct voor de reiziger: een trein die op tijd van A naar B rijdt met voldoende capaciteit en personeel. En we doen dit met succes, want we behoren tot één van de best scorende landen op het gebied van punctualiteit en klanttevredenheid. Het is mooi als je buiten een trein ziet rijden en kunt denken: ik heb eraan meegewerkt om deze trein te laten rijden.”

Verantwoordelijkheid
"Als onze planning niet aan de kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet, kan ProRail besluiten de treinen op te heffen. Dit betekent dat er een behoorlijke verantwoordelijkheid rust op de afdeling Dagplan. Het is iedere keer weer mooi als je buiten een trein ziet rijden en kunt denken: ik heb eraan meegewerkt om deze trein te laten rijden."

My rating