Ervaringen van een Techniek trainee NS

Ervaringen van een Techniek trainee NS
- On 07 November 2014
Rating
Ervaringen van een Techniek trainee NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaringen-van-een-techniek-trainee-ns 0
0

Hieronder deelt NS techniek trainee Pieter van Elderen zijn ervaringen.

Moderne techniek
"Vanuit de Katreinetoren kijk ik iedere dag uit over Utrecht Centraal. Zo kan ik de verbouwing van het station goed volgen en zie ik hoe de treinen vanaf de Noordzijde aankomen. Een inspirerende werkplek, want voor mijn masterstudie Mechanical Engineering doe ik onderzoek naar het optimaliseren van treinwielen en wielstellen. Een goede afstemming van het wiel-rail contact is belangrijk voor het comfort in de trein, maar ook voor de planning van het onderhoud en de veiligheid bij overwegen en stations. De logistieke planning is complex en erg indrukwekkend.”

Unieke stageplek
"NS is een open organisatie met veel diversiteit. Dat merk ik ook als bestuurslid van InterNS, de stagevereniging van NS. We worden met open armen ontvangen door collega’s als we komen rondkijken op de afdelingen. Er is altijd ruimte om ervaringen te delen met andere stagiaires of gebruik te maken van de kennis en expertise die in huis is. Voor mij is het prettig om ook met niet-technische collega’s te werken. De visie van een collega met een logistieke of economische achtergrond is van grote waarde voor mijn onderzoek."

My rating