Ervaringsdeskundige in werving en selectie KPMG

Ervaringsdeskundige in werving en selectie
- On 31 March 2015
Rating
Ervaringsdeskundige in werving en selectie KPMG https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaringsdeskundige-werving-en-selectie-kpmg 4
4

Martine de Jong verelt in de onderstaande testimonial over haar functie en werken bij KPMG.

Ik ben verantwoordelijk voor de werving en selectie van ervaren professionals voor zowel onze audit- als adviespraktijk. Met veel plezier informeer ik onder andere kandidaten over hun mogelijkheden en kansen binnen KPMG.

Achtergrond 
Zelf ben ik in 2006 gestart bij KPMG, in een mooie starterfunctie bij het Recruitment Centre. Voor mij een ideale start van mijn carrière: werken bij een professionele en gedreven organisatie waar de mensen centraal staan. 
Na twee jaar heb ik de stap gemaakt naar recruitment adviseur; de afgelopen vier jaar was ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van stagiairs, scriptanten, trainees en junior adviseurs. Ik vond het contact met de studentendoelgroep heel dynamisch en leerzaam.
In de zomer van 2012 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging: bouwen aan KPMG door het aantrekken van talent met relevante werkervaring. Door de vele kansen die mij geboden zijn, zie ik KPMG als een werkgever die ontwikkeling stimuleert en de juiste begeleiding biedt om daarin stappen te kunnen maken.

Carrièreperspectieven 
Voor KPMG is het belangrijk dat de medewerkers zich blijven ontwikkelen. Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Er worden daarom volop kansen geboden door middel van een uitgebreid aanbod aan opleidingen en trainingen. Bij KPMG bespreek je jaarlijks met jouw performance manager je doelen voor het komende jaar. Is extra coaching, training of opleiding gewenst? Ons inhouse opleidingscentrum bekijkt samen met jou de mogelijkheden. Individueel talent wordt bij KPMG dus optimaal benut! 

My rating