Eten dat je makkelijk mee kunt nemen

Eten dat je makkelijk mee kunt nemen
- On 17 November 2014
Rating
Eten dat je makkelijk mee kunt nemen https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/eten-dat-je-makkelijk-mee-kunt-nemen 3
3

Gezond eten is belangrijk om ziektes te voorkomen en mentaal fit te blijven. Bij mensen met een druk leven schiet het er vaak bij in om gezond te eten. In alle stress pak je een chocoladereep of koop je een zak chips in de kantine, want dan kun je snel weer aan het werk. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Er zijn veel producten die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk, stage of studie. Hierdoor voorkom je dat je uit je gezonde eetpatroon stapt omdat je het te druk hebt.

Als tussendoortjes kun je denken aan bonen, rijstwafels, noten, rozijnen of havermout. Fruit is ook makkelijk mee te nemen. Sinaasappels kun je bijvoorbeeld gewoon zo in je tas gooien, maar bij veel fruit moet je echt oppassen en kun je het beter in een bakje doen. Een nog makkelijkere manier is om het fruit te blenden en je smoothie in een leeg waterflesje mee te nemen. Je kunt de smoothie eventueel ook de avond van tevoren maken. Ook groente kun je makkelijk meenemen en omdat het gezond en caloriearm is kun je het de hele dag eten. Mueslirepen hebben een slechte reputatie omdat ze vol suiker en vet zouden zitten. Die repen zijn er inderdaad, maar er zijn ook hele gezonde mueslirepen. Ze zijn vaak voorverpakt en daarom ideaal om mee te nemen. Als je je langere tijd voldaan wilt voelen kun je yoghurt meenemen. Let er wel op dat die magere yoghurt is, want anders krijg je alsnog te veel vet en suiker binnen. Ben je een echte kaasliefhebber? Goed nieuws, ook kaas kan je als een gezond tussendoortje zien! Magere kaas zit namelijk vol eiwitten.

Ga je vooral de fout in als het aankomt op de lunch? Dit kun je makkelijk voorkomen door magnetronbakjes aan te schaffen. Kook de avond van tevoren meer avondeten. Maak bijvoorbeeld anderhalf portie macaroni en doe de overgebleven macaroni in het magnetronbakje en vervolgens in de koelkast. Dit gaat vooral op voor pasta maar ook voor salades.

My rating