Executive Chairman Google

Doorzichtige bril
- On 09 October 2014
Rating
Executive Chairman Google https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/executive-chairman-google 4
4

Eric Schmidt ging in 2001 bij Google aan de slag en heeft het bedrijf helpen groeien van een startup in Silicon Valley tot wereldleider op het gebied van technologie. Als bestuursvoorzitter is hij verantwoordelijk voor alle 'externe' zaken, zoals het opzetten van partnerschappen en zakelijke relaties, contact met de overheid en initiatieven op het gebied van technische innovatie. Daarnaast adviseert hij de CEO en heeft hij een bepalende rol bij zakelijke en beleidskwesties.

Van 2001 tot 2011 was hij Chief Executive Officer bij Google en gaf hij samen met oprichters Sergey Brin en Larry Page vorm aan de technische en zakelijke strategie van het bedrijf. Onder zijn leiding heeft Google de infrastructuur en het productaanbod aanzienlijk uitgebreid, en bleef het bedrijf verder inzetten op innovatie.

Vóór zijn aanstelling bij Google was Eric voorzitter en CEO bij Novell en CTO bij Sun Microsystems, Inc. Voordat hij in dienst trad bij Sun, maakte Eric deel uit van het team van onderzoekers van het Xerox Palo Alto Research Center (PARC) en was hij onder andere werkzaam bij Bell Laboratories en Zilog. Eric behaalde zijn bachelorgraad in elektrotechniek aan Princeton University en een master- en doctorsgraad in informatica aan de University of California, Berkeley.

Eric maakt deel uit van de raad die de Amerikaanse president adviseert over wetenschap en technologie en de Adviesraad van de Britse premier. Daarnaast is hij in 2006 toegelaten tot de National Academy of Engineering en werd hij in 2007 lid van de American Academy of Arts and Sciences. Hij is ook bestuursvoorzitter van de New America Foundation, en sinds 2008 bestuurder van het Institute for Advanced Study in Princeton, New Jersey. In mei 2012 werd Eric lid van de Raad van Bestuur van de Khan Academy en in 2013 werd hij bestuurslid bij The Economist.

My rating