Fouten die baanzoekende starters maken

Fouten die baanzoekende starters maken
- On 10 May 2015
Rating
Fouten die baanzoekende starters maken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/fouten-die-baanzoekende-starters-maken 0
0

Er zijn een aantal fouten die twintigjarige starters vaak lijken te maken als het gaat om hun eerste baan vinden.

Te laat beginnen met zoeken

De meeste studenten zouden liegen als ze zeggen dat ze nooit iets uitstellen. Dit gebeurt dus ook met het vinden van een werkgever. Dit nekt veel van de baanzoekende starters.

Als je erg fanatiek bent is het niet geheel onverstandig om gelijk na je eerste jaar van je studie te beginnen met nadenken waar je zou willen gaan werken. Ga je vast oriënteren in de arbeidsmarkt en ga opzoek naar een bijbaantje in jouw studierichting. Dit staat niet alleen leuk op je cv maar je kan hier ook heel veel van leren.

Je hebt nóg nergens recht op            

De meeste starters vinden eigenlijk dat ze wel een bepaalde functie verdienen omdat ze ervoor hebben gestudeerd . Dit is best begrijpelijk, maar helaas niet helemaal waar. Jij komt als nieuweling binnen in een bepaalde bedrijfscultuur. Het word hier ook normaal gevonden dat je je hier ook aanpast.

Hoe langer je er werkt, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt en hoe meer rechten je ook krijgt. Hou er rekening mee dat dit dan informeel gebeurt.

Starters gebruiken hun netwerk niet

Om een baan te vinden gebruiken veel starters eerder vacature websites. Deze zijn een prima verzamelpunt, maar als je jezelf hier hebt aangemeld houd het nog niet in dat je een baan hebt. Daarnaast is mond op mond reclame altijd nog beter. Vraag je netwerk dus om eens rond te kijken of er ergens een vacature open is in jouw expertise. Laat deze mensen dan ook een goed woordje voor je doen. Op deze manier ontstaat er al een persoonlijke band tussen jou, degene die een goed woordje voor je doet en het bedrijf.

My rating