Functie als Project Manager Resources bij Accenture

Functie als Project Manager Resources bij Accenture
- On 14 November 2014
Rating
Functie als Project Manager Resources bij Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/functie-als-project-manager-resources-bij-accenture 3
3

Wat ik doe
Ik ben projectmanager en werk voor grote internationale olie & gas bedrijven. Mijn projecten spelen zich af in de Downstream Retail sector, kortgezegd de pompstations. Veel projecten waar ik op heb gewerkt hebben te maken met het implementeren van nieuwe betaalsystemen. Zo zijn we de laatste jaren overgestapt van betalen met de fraude gevoelige magneetstrip naar betalen met de chip. Hiervoor zijn alle betaalsystemen wereldwijd aangepast. Als je je bedenkt dat een aantal olie & gas bedrijven tot de grootste retailers ter wereld behoren - met zo’n 10.000 pompstations wereldwijd - kan je je voorstellen wat een gigantische en complexe operatie dit is.

Momenteel werk ik op een project gericht op mobile loyalty; zorgen dat klanten gebaseerd op hun koopgedrag gerichte aanbiedingen krijgen. Uiteraard ontvangen ze deze aanbiedingen in een multifunctionele App waar klanten bijvoorbeeld ook hun reguliere punten mee kunnen sparen en uitgeven. Dus geen gedoe meer met papieren coupons en plastic klantenkaarten in je portemonnee.

Een dag in mijn leven
Ik werk doorgaans op het kantoor van de klant. Als projectmanager zorg ik er voor dat de voortgang van het project volgens de planning verloopt. Hiervoor heb ik veel voortgangsmeetings met mijn team. Mochten er zich problemen voor doen in het project, bijvoorbeeld een vertraging, dan zorg ik er voor dat dit zo snel en zo goed mogelijk wordt opgelost.

Als IT consultant ben je een belangrijke schakel tussen de business die je project financiert – bijvoorbeeld een app - en de techneuten die de app bouwen. Daarom heb ik ook veel meetings met beide partijen om te zorgen dat de verwachtingen van de klant overeenstemmen met dat wat uiteindelijk geleverd wordt.

Omdat veel van mijn projecten internationaal zijn zit ik regelmatig een paar dagen in het buitenland. Een leuke afwisseling om in een andere stad de collega’s die je voornamelijk van stem kent, face to face te ontmoeten en om ’s avonds gezellig met zijn allen uit eten te gaan en een biertje te drinken.

My rating