Functie als Strategy Consultant bij Accenture

Functie als Strategy Consultant bij Accenture
- On 14 November 2014
Rating
Functie als Strategy Consultant bij Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/functie-als-strategy-consultant-bij-accenture 0
0

Wat ik doe
Samen met mijn klanten werk ik aan gevarieerde en complexe uitdagingen. Dit varieert van het optimaliseren van een asset management portfolio, reorganisaties of een business case voor grote investeringsbeslissingen. Geen uitdaging is ooit hetzelfde, maar er zijn altijd best practices binnen het Accenture netwerk die gedeeld worden.

Mijn advies
Om succesvol te kunnen zijn in dit werk, zal je flexibel moeten zijn in /met je houding, aanpak en tijd. Als jij deze flexibiliteit in je hebt, staat werken in een dynamische omgeving zoals bij Accenture garant voor een heleboel lol en een hele steile leercurve.

Een dag in mijn leven

08.00: Mijn dag start met een ontbijt-meeting op het Accenture hoofdkantoor samen met de 1% club. Samen bespreken we mijn rol als Accenture coach van een van de teams in de 1%Student Battle en de cases in Gambia, India en Cambodja door die we de komende maanden met studenten zullen aanpakken.
09.30: Ik rijd na het ontbijt naar mijn klant toe.
10.00: Samen met een college drink ik een kop koffie en spreken we de uitdagingen van de dag en week door.
10.15: Ik heb meerdere telefonische vergaderingen met werknemers van mijn klant in Duitsland en China. Ook al duurt het soms wat langer voordat we elkaar volledig begrijpen, toch ervaar ik deze meetings als zeer productief.
12.00: Lunch met het team, gevolgd door een kopje koffie in de voorjaarszon.
12.30: Ik werk de openstaande e-mails in mijn mailbox weg, plan wat nieuwe meetings in en mail wat vragen over de training deze zomer in Chicago naar collega’s.
13.30: Ik werk aan een presentatie voor de kick-off meeting in Duitsland volgende week.
16.00: Tijdens mijn afspraak met een klant die verantwoordelijk is voor alle trainingen binnen mijn project, bespreken we de strategie voor de implementatie hiervan en de impact van de nieuwe trainingsagenda op de medewerkers.
17.00: Ik bereid de statusmeeting van morgen voor en stuur het status rapport uit naar een aantal collega’s ter validatie.
18.00: Naar huis voor een snel diner en de hockeytraining.

My rating