GP programma PwC

GP programma PwC
- On 04 December 2014
Rating
GP programma PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/gp-programma-pwc 0
0

‘In Toronto neem ik deel aan een van de drie Genesis Park (GP) programma’s van dit jaar. GP is een programma voor Senior Managers en Directors van PwC waarin je naast persoonlijke ontwikkeling mag werken aan één van de strategische uitdagingen van PwC. Het appartement waarin we verblijven is prima en het is slechts tien minuten wandelen naar het schitterende nieuwe kantoor. Het heeft een hele verdieping gekregen met verschillende ruimtes. De collega's van GP zijn stuk voor stuk uiterst leuke mensen. Uiteraard spreek je de een vaker dan de ander, maar we hebben een leuke groep mensen bij elkaar. Boeiend om te zien hoe zoveel verschillende culturen en achtergronden met elkaar kunnen samenwerken. Dat geeft leuke inzichten en is erg leerzaam. Een voorbeeld hiervan is het uitwisselen van visitekaartjes. In Japen, ben ik achtergekomen, geef je het visitekaartje met twee handen in plaats van één.

‘Vooraf werd mij te kennen gegeven dat het programma erg intensief zou zijn. Ik ben het daar zeker mee eens. De materie en de projecten zijn anders opgezet dan we gewend zijn in ons L&D-curriculum. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het zeer interessant en leerzaam is. Er lopen vaak verschillende projecten door elkaar heen en af en toe worden we verrast met een surprise challenge. Dit zijn kleine opdrachten waarbij je in korte tijd een presentatie moet maken en geven.

‘In de eerste week hebben we een retreat gehad waarin we twee dagen lang zijn getraind op het opbouwen van resilience, fysieke en mentale weerstand. Dat is zeker iets waar we ook in Nederland meer aandacht aan moeten schenken.

Vervolgens zijn we ingedeeld in onze strategische projectteams en hebben we de eerste projecten opgestart. Ons project gaat over het opbouwen van een contingent workforce. We zijn gevraagd om in kaart te brengen wat de eventuele voordelen zijn van het opbouwen van een contingent work force als extra bron naar fulltimers, parttimers en delivery centres. Erg interessant en ik verwacht hier erg veel van. Wellicht dat de bevindingen van ons project ook voor Nederland een aardige oplossing kunnen zijn om wat druk van de ketel te halen in het busy season, en tegelijkertijd kunnen bijdragen aan de winstgevendheid.’

- Arno van der Spek

My rating