Head of Expertise & Management Support Centre ABN AMRO

Head of Expertise & Management Support Centre ABN AMRO
- On 06 November 2014
Rating
Head of Expertise & Management Support Centre ABN AMRO https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/head-expertise-management-support-centre-abn-amro 0
0

Coen de Bruijn:
“Ik ben niet zo iemand die altijd wist wat hij wilde worden”

Biografie

Ongeveer 38 jaar geleden stond mijn wieg in Limburg, waar ik ook ben opgegroeid. Met veel plezier heb ik daarna gewoond en gestudeerd in Utrecht. Na mijn studie Psychologie ben ik nog een tijdje in Utrecht gebleven. Na de geboorte van mijn oudste zoon Niels ben ik samen met mijn vrouw naar Zeist verhuisd. Inmiddels is er een tweede zoon, Thijs, bijgekomen. Vanuit het hart van Nederland werkte ik achtereenvolgens in Gorinchem (SPSS), Utrecht (Atos Consulting/Fortis Bank) en Amsterdam (ABN AMRO).

Carrière Anno Nu

Ik ben niet zo iemand die altijd al wist wat hij wilde worden. Dat wil niet zeggen dat mijn carrière geheel toevallig tot stand is gekomen. Drie factoren waren belangrijk. Doe alleen dingen die je leuk vindt, pak kansen die langskomen en durf uit je comfortzone te stappen. Na mijn studie kreeg ik de kans om bij SPSS te gaan werken als trainer en consultant. Na jaren maakte ik in 2006 de overstap naar Fortis Bank. De afdeling waar ik nu werk onderzoekt, analyseert en voorkomt waar mogelijk Financieel Economische Criminaliteit (witwassen, fraude, cybercrime, corruptie, omkoping). Binnenkort stap ik over naar de afdeling Enterprise Information Management. Daar zorgen we ervoor dat de juiste strategische informatie, op het juiste moment, bij de juiste persoon komt.

Mijn passie

Ik heb altijd een tic gehad voor cijfers in de media. Dat manifesteerde zich bij mij in een soort gezond paranoïde geest als het op statistieken aankomt. Kloppen de cijfers wel? Wat zit er achter? Word ik belazerd? Op enig moment besloot ik om mijn bevindingen op papier te zetten. Eind 2010 lag mijn eigen boek ‘Van tofu krijg je geheugenverlies’ in alle boekhandels. Naast schrijven speel ik graag hockey en tennis. Op mijn leeftijd betekent dit dat ik door gebrek aan conditie en techniek, het vooral van mijn fanatisme moet hebben.

Mijn week

Elke week is weer anders. Zo zijn we bezig een beleid uit te rollen voor het voorkomen van corruptie en omkoping. En zoeken we naar mogelijkheden om witwassen nog beter te detecteren. Maar we worden ook ingezet om de beveiliging van het ABN AMRO-tennistoernooi te bekijken. Mijn rol is coördinerend en als het er op aankomt, hak ik de knopen door. Gelukkig doe ik dat niet alleen en heb ik een team van professionals die zich letterlijk dag en nacht inzetten om de bank elke dag weer een stukje veiliger te maken.

My rating