Het communicatieproces

Computer, Apple, toetsenbord
- On 04 September 2014
Rating
Het communicatieproces https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-communicatieproces 0
0

Als je een sollicitatiegesprek hebt is het mooi als het gesprek echt een dialoog is en niet een vragenvuur vanaf één kant. Je cv is meestal de leidraad in het gesprek, dus zorg ervoor dat je deze van binnen en buiten kent. Probeer eventuele ‘gaten’ te vullen door passende verklaringen hiervoor te geven. Echter hoef je niet op alle vragen antwoord te geven. Wanneer het naar jouw mening te persoonlijk is, hoef jij niet te antwoorden.

De interviewer zal het gesprek leiden, maar het is pas een dialoog wanneer jij goede antwoorden geeft en vragen terug stelt. Het is niet de bedoeling dat het programma van de interviewer wordt verstoord, dus zorg ervoor dat je inhaakt op de juiste vragen en daarbij blijft. Niet teveel afdwalen van het onderwerp en de bijbehorende vragen.

Geloofwaardigheid is de belangrijkste factor in het gesprek. De interviewer stelt jou vragen en gaat ervan uit dat jij eerlijk en naar waarheid antwoord geeft op de vragen. Natuurlijk gaan ze je uittesten, maar trap daar niet in. Laat je niet meeslepen en blijf bij je fatsoensnormen en je eigen verhaal. En wanneer zij minder fatsoenlijk gedrag vertonen, geef dan aan dat je daarvan niet gediend bent.

My rating