Het Finance Traineeship van Delta Lloyd sloot precies aan bij mijn wensen

Het Finance Traineeship van Delta Lloyd sloot precies aan bij mijn wensen
- On 12 March 2015
Rating
Het Finance Traineeship van Delta Lloyd sloot precies aan bij mijn wensen https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-finance-traineeship-van-delta-lloyd-sloot-precies-aan-bij-mijn-wensen 4
4

Finance Trainee Luuk de Jong vertelt over zijn ervaringen met het traineeship.

Mijn naam is Luuk de Jong, 25 jaar en in september 2013 begonnen als Finance Trainee binnen Delta Lloyd. Na het afronden van mijn studies bedrijfseconomie en financieel recht aan de Erasmus Universiteit was ik op zoek naar een baan waar ik mij snel tot finance professional kon ontwikkelen.

Het finance traineeship van Delta Lloyd bleek helemaal op deze wens aan te sluiten. Door het volgen van verschillende opdrachten op verschillende plekken in de organisatie, worden wij uitgedaagd om het maximale uit onszelf te halen. Dit gecombineerd met het persoonlijke ontwikkelingsprogramma maakt het finance traineeship tot een goede springplank voor een veelbelovende carrière.

Het finance traineeship biedt veel vrijheid. Zo mag je in het tweede trainee jaar zelf invulling geven aan waar je je opdrachten wil doen.

Naast het doen van verschillende opdrachten op verschillende plekken biedt het finance traineeship veel vrijheid in opleidingsmogelijkheden zowel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling als inhoudelijke opleiding. Gedurende het traineeship volgen we samen een persoonlijk ontwikkelingsprogramma wat als een rode draad door het traineeship loopt.

Het programma

In mijn eerste opdracht als business controller bij Delta Lloyd Asset Management heb ik geleerd wat het betekent om als controller werkzaam te zijn. Vanaf de eerste dag kreeg ik belangrijke verantwoordelijkheden wat mij in staat stelde om meteen volledig mee te draaien in het team. In mijn tweede opdracht bij Group Finance ben ik werkzaam geweest bij de afdeling die verantwoordelijk is voor het jaarverslag en jaarrekening van Delta Lloyd. Hier heb ik meegewerkt aan het opstellen van het jaarverslag 2014 voor Delta Lloyd. Tussendoor heb ik nog anderhalve maand bij Investor Relations meegewerkt aan de voorbereiding van de Investor Day 2014. Een erg interessante plek waarbij ik Delta Lloyd over de hele breedte heb leren kennen.

Het werken als trainee bij Delta Lloyd heeft veel voordelen. Je komt op verschillende plekken en leert veel verschillende mensen kennen. Door middel van het Young Talent Netwerk heb je al snel een goed netwerk zowel onder mede trainees als met managers en directeuren. Het traineeschip biedt verder veel kansen om jezelf inhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Het samen doorlopen van het traineeship met andere trainees zorgt voor een sterke onderlinge band waar je nog jaren plezier van zult hebben.

My rating