Het leven van een Area Manager bij Nedap

Het leven van een Area Manager bij Nedap
- On 29 September 2014
Rating
Het leven van een Area Manager bij Nedap https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-leven-van-een-area-manager-bij-nedap 3
3

Area Manager Marese van Dijk vertelt over haar werk bij Nedap.

START

Na mijn studie (International Business in Maastricht) en mijn reis door Zuid-Amerika begon ik met solliciteren. Via een goede bekende kwam ik al snel in aanraking met Nedap. Door haar was ik gelijk enthousiast over Nedap; niet alleen door de opdracht die er voor mij lag (een marktonderzoek Zuid-Amerika voor Nedap Retail), maar ook over de manier waarop er bij Nedap gewerkt wordt. En dus solliciteerde ik voor deze opdracht. Naast mijn sollicitatie moest ik ook een Spaanse test doen om te bepalen of mijn Spaans op niveau was. Dat bleek zo te zijn en dus begon ik in oktober 2011 aan een onderzoek naar de mogelijkheden in Latijns-Amerika voor Nedap Retail. Tijdens mijn onderzoek kwam naar voren dat er kansen liggen in dit gebied. En om deze kansen te pakken, moet er een partnernetwerk opgezet worden. Daar ben ik (samen met het landenteam waarin ik werk) aan begonnen en inmiddels ben ik verantwoordelijk voor ons partnernetwerk in Latijns-Amerika.

EEN DAG UIT HET LEVEN

Mijn hoofdtaak bij Nedap Retail bestaat uit het ontwikkelen van de Latijns-Amerikaanse markt. Dit betekent dat ik de mogelijkheden in dit gebied onderzoek, op zoek ga naar business partners in de betreffende landen en de relatie met deze partners opbouw en onderhoud. Daarom reis ik ook regelmatig naar Latijns-Amerika. Dat is niet alleen ontzettend leuk, maar het is ook erg uitdagend om zaken doen in een andere cultuur en soms ook nog in het Spaans. Neem bijvoorbeeld Brazilië: na een zoektocht op internet en het eerste contact via de e-mail en skype met potentiële partners, ben ik samen met iemand uit mijn team naar Brazilië gegaan om deze partners te bezoeken. Niet alleen potentiële partners werden bezocht, maar ook de Nederlands-Braziliaanse kamer van koophandel en winkelcentra om meer feeling met de markt te krijgen. En dan merk je toch wel dat het in Brazilië niet alles hetzelfde is als hier in Nederland, maar juist dat maakt dat het zo leuk is!

NEDAP CULTUUR

Dat ze bij Nedap niet bang zijn om je verantwoordelijkheid te geven bleek gelijk toen ik begon. Mijn eerste maand bij Nedap bestond namelijk niet alleen uit kennismaken met het bedrijf en mijn collega’s, maar ook het organiseren van de jaarlijkse bijeenkomst voor de business partners van Retail wat toen in Praag plaatsvond. Ik vond het spannend om in het diepe gegooid te worden, maar zo kon ik ook gelijk laten zien wat ik in huis heb. Bij Nedap is het belangrijk dat je initiatief toont en je verantwoordelijkheden kent en neemt. Wat Nedap speciaal maakt is dat als je een goed initiatief hebt, je dit ook echt uit kan voeren. Zo kon ik in mijn geval mijn onderzoek naar de Latijns-Amerikaanse markt ook echt gaan uitvoeren en op zoek gaan naar partners in deze landen.

My rating