Het nieuwe solliciteren: de trends

Het nieuwe solliciteren: de trends
- On 23 March 2015
Rating
Het nieuwe solliciteren: de trends https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-nieuwe-solliciteren-de-trends 5
5

Tegenwoordig spreekt men vaak van ‘het nieuwe werken’ en ‘het nieuwe leren’, en inmiddels kennen we ook al zoiets als ‘het nieuwe solliciteren’. Wat houdt dat precies in? Hieronder de laatste trends op een rijtje.

Online cv
Het is nog steeds gebruikelijk om je cv te versturen, maar daarnaast is het internet één groot cv van jou. Deze is echter niet altijd positief. Je moet er dus goed voor zorgen dat wanneer jouw naam opgezocht wordt via Google er alleen maar positieve dingen over jou naar voren komen. Dit kun je realiseren door een eigen website in je cv te noemen en natuurlijk door verstandig om te gaan met Social Media.

De fail-cv
Wanneer je gaat solliciteren kun je jouw resultaten op internet mits deze positief zijn inzetten. Echter, tijdens je carriere zul je vast dingen fout doen. Dit hoeft niet per se nadelig te zijn, mits je er maar van hebt geleerd. Het kan ook goed zijn om een fail-cv op te zetten, hierin geef je al jouw mislukkingen weer. Bij een nieuwe werkgever komt het goed over om de oorzaken van jouw fouten te kunnen benoemen, en kunt laten zien wat je nu anders zou doen.

Jobcraften
Het kan zijn dat je op zoek bent naar iets anders maar door de huidige arbeidsmarkt dit niet echt mogelijk wordt. Dan is Jobcraften een uitkomst! Jobcraften is eigenlijk gewoon het beste maken van je huidige werk. Weliswaar door deze aan te passen, zodat hij meer bij jou past. Dit is alleen mogelijk als je, je bewust bent van je sterke en zwakke punten en van de dingen die je leuk vindt om te doen.

My rating