Het nieuwe werken

Het nieuwe werken
- On 04 May 2015
Rating
Het nieuwe werken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-nieuwe-werken 5
5

Eigenlijk doet elk bedrijf er bewust dan wel onbewust aan mee. Het gaat erom dat de werknemers groeien binnen een bedrijf. Dit betekend dus dat de werkgever meer tijd gaat besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van een individu.

De eerste kenmerkende verandering is dat er duidelijkere planningen worden gemaakt. De werknemers zijn niet langer mensen die alleen maar van 9-5 aan het werk zijn. In plaats daarvan is het zo dat mensen een duidelijke planning hebben en een bepaalde tijd krijgen voor een klus. Hierdoor kunnen werknemers beter meten hoe hard ze werken. Deze wordt dan ook elektronisch gedeeld met de hele afdeling zodat iedereen kan zien wanneer iemand tijd heeft voor een extra klusje.

Daarnaast is het niet meer zo belangrijk dat je op een bepaalde plaats op een bepaalde tijd bent. Dit is flexibeler geworden, dit houd in dat je nog steeds gewoon je werk verricht maar dit hoeft niet altijd op het kantoor te zijn.

Voor de rest is het zo dat iedereen in het bedrijf toegang krijgt tot kennis en ervaringen. Vroeger was het zo dat de top mensen van het bedrijf alleen bij bepaalde kennis kon. Het is bij het nieuwe werken zo dat iedereen zich moet kunnen ontwikkelen.

Het nieuwe werken wordt ook gebruikt bij reorganisaties en bezuinigingen. Doordat de zelfsturing van medewerkers vergroot wordt is het niet meer nodig dat er iemand de groep leidt.

My rating