Het nut van netwerken

Netwerken
- On 17 December 2014
Rating
Het nut van netwerken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-nut-van-netwerken 4
4

Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort de toegevoegde waarde van netwerken niet inzag. Het leek me erg ongemakkelijk en ik had visioenen van moeilijk kijkende mensen die koste wat het kost een gesprek op gang wilden houden. Totdat mijn loopbaancoach me tijdens het outplacement traject de kracht van het netwerken liet zien. 

Een vriend van een vriendin en daar de kennis van

Het project was net een maand van start toen ik van mijn coach de opdracht kreeg om een zakelijk netwerk op te zetten. Het mijne bestond op dat moment uit ex-collega's en vrienden maar potentiele werkgevers zaten daar niet tussen.

Mijn zoektocht naar een netwerk begon bij LinkedIn. Wellicht stonden hier mensen die mij misschien wel verder konden helpen. Daarnaast ben ik ook binnen mijn kennissenkring zoveel mogelijk gaan verspreiden dat ik graag wilde netwerken. Binnen enkele dagen was het raak. Via een vriend mocht ik op gesprek komen bij Dienst Publiek & Communicatie en de communicatieafdeling van het Koninklijk Huis.

Als het balletje eenmaal gaat rollen

Van daaruit heb ik een tweetal gesprekken bij de Belastingdienst en Rijkswaterstaat. De laatste organisatie bood me ook een stageplaats aan. Om verschillende redenen kon ik daar helaas niet op in gaan, maar dit bewijst wel hoe belangrijk netwerken is. Het heeft helemaal niets te maken met moeilijke stiltes en kopjes koffie. De meeste bedrijven waarmee je in contact komt, zijn net zo geïnteresseerd in jou als jij in hen.

Ben je je dus op dit moment werkloos en hard op zoek naar een nieuwe baan? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Start met netwerken en sta versteld van de kansen die je geboden worden! 

My rating