Het sollicitatieproces van AFM

Het sollicitatieproces van AFM
- On 26 September 2014
Rating
Het sollicitatieproces van AFM https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/het-sollicitatieproces-van-afm 4
4

Om te solliciteren bij Autoriteit Financiële Markten is het van belang om een cv, een motivatiebrief en een cijferlijst te sturen bij de desbetreffende vacature. Zodra het bedrijf deze gegevens heeft ontvangen, wordt er een ontvangstbevestiging naar de sollicitant(e) toegestuurd. Daarna krijgt diegene zo snel mogelijk te horen of hij/zij wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Het proces van solliciteren bij AFM gaat via meerdere gespreksrondes en met meerdere gesprekspartners. Meestal zijn het er twee. Het doel van deze gesprekken is dat AFM een zo compleet mogelijk beeld krijgt van de kennis, vaardigheden en competenties van de sollicitant(e). Daarom wordt er tijdens het gesprek een casus behandeld, om de vaardigheden te meten.

Naast de vaardigheden van de sollicitant, is de algemene indruk die wordt achtergelaten ook belangrijk. Als de sollicitatieprocedure positief is verlopen en het bedrijf is enthousiast, wordt er door één van de recruiters contact met de sollicitant(e) opgenomen om het arbeidsvoorwaardenaanbod te bespreken.

Het is gebruikelijk voor het bedrijf om na het aannemen van een sollicitant(e) twee referenten te bellen (altijd in overleg en na toestemming) en een integriteitsverklaring te sturen naar de huidige werkgever van de sollicitant(e). Tegelijkertijd wordt er ook een antecedentenonderzoek uitgevoerd. Voor dit onderzoek worden bij het Centraal Justitieel Documentatieregister (CJD) gegevens opgevraagd. 

My rating