Hoe gaat een telefonisch sollicitatiegesprek?

Solliciteren via de telefoon, hoe doe je dat?
- On 05 September 2014
Rating
Hoe gaat een telefonisch sollicitatiegesprek? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/hoe-gaat-een-telefonisch-sollicitatiegesprek 0
0

Sinds het digitale tijdperk is het een stuk makkelijker banen te vinden. Voorheen deden mensen dat door hun netwerk in te schakelen op kleine schaal. Nu maken we gebruik van onze LinkedIn connecties, Facebook vrienden en Twitter volgers. Maar, omdat deze banen via het internet gezocht worden, kan de locatie van het kantoor ook een stuk verder liggen van huis dan dat vroeger het geval was. Het is dus niet altijd handig om een face-to-face sollicitatie gesprek te ondernemen. En dan maakt men gebruik van andere middelen zoals Skype en telefoon gesprekken. Het is voor bedrijven ook een snelle en makkelijke manier om een eerste selectie te maken. Om er voor te zorgen dat je over de telefoon net zo overtuigend en vaardig overkomt hebben we de volgende tips.

1. Heb je cv, motivatiebrief en desbetreffende vacature naast je liggen. Wanneer jij aan de telefoon bent wil je wel voorbereid overkomen. Als jij dan niet meer weet wat er allemaal in je motivatie brief, of erger in de vacature staat maak je geen verpletterende indruk.

2. Schrijf iets op van tevoren. Schrijf de standaard vragen op die je kan verwachten en formuleer daar alvast een antwoord op. Zo gebeurt het niet dat je na een vraag met een mond vol tanden staat.

3. Ga in een rustige ruimte zitten. Wanneer jij in de auto zit, of onderweg bent en je wordt gebeld voor een sollicitatiegesprek is het beste om te vragen of je op een later tijdstip terug kan bellen. Wanneer je onderweg bent of gehaast, heb je niet de rust om goed in te gaan op de vragen van de recruiter. Iets wat je met een baan die je belangrijk acht wel wil.

4. Kort maar krachtig, maar wel met overtuiging! Een telefonische sollicitatie is er niet voor bedoelt om uren over koetjes en kalfjes te praten. Zo een interview is waarschijnlijk tot stand gekomen omdat de recruiter niet de tijd heeft om het op een uitgebreidere manier te doen. Maak je antwoorden dus ook niet langer dan nodig. Stel gerichte vragen en probeer gemotiveerd en enthousiast over te komen over de vacature.

My rating