Hoe kom je online in het zicht van werkgevers?

Hoe kom je online in het zicht van werkgevers?
- On 05 September 2014
Rating
Hoe kom je online in het zicht van werkgevers? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/hoe-kom-je-online-het-zicht-van-werkgevers 0
0

Studenten zoeken vaak vrij passief op het internet naar werk. Het is een must om tegenwoordig een zo’n groot mogelijk netwerk op te bouwen, zowel offline als online, maar LinkedIn is nog niet helemaal ingeburgerd onder studenten en daardoor komen ze minder snel in contact met het bedrijfsleven.

Studenten met een LinkedIn profiel kunnen opvallen door specifiek te zijn en duidelijk hun voorkeur uit te spreken. Durf keuzes te maken en laat zien wat je ambities zijn.

Wees brutaal en benader potentiële werknemers actief op LinkedIn. Je kunt vragen of je een keer een dag kan meelopen of reageren op posts. Ook is het mogelijk om jezelf aan te melden bij profielen die je interessant vind. Door dit te doen zorg je dat je in verbinding komt met mensen die je misschien wel een duwtje in de goede richting kunnen geven. Probeer actief te communiceren en veel vragen te stellen.

Het volledig invullen van je profiel zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent op LinkedIn. Houd je profiel actueel en plaats relevante informatie. Zorg ervoor dat je een professionele en representatieve foto plaatst. Werknemers willen graag zien met wie ze te maken hebben en vaak is het geval dat ze weer wegklikken als er geen foto zichtbaar is.

Het is op LinkedIn de bedoeling dat je gericht uitnodigt om deel te nemen aan jou netwerk. Je hoeveelheid vrienden is totaal niet van toepassing. Als je mensen uitnodigt doe dit dan persoonlijk en typ er een passende tekst bij. Dit maakt de uitnodiging gelijk een stuk persoonlijker.

Op je persoonlijke pagina kun je nog extra informatie invullen. Zo kun je de vraag beantwoorden: hoe kun jij de potentiële werkgever helpen? Geef zo volledig mogelijk antwoord op dit soort vragen en wees creatief. Het is ook waardevol als je vorige werkgever of stagebegeleider een aanbeveling op je pagina wil plaatsen. Een goede referentie is heel veel waard.

Wees (inter)actief op het internet en zorg dat je opvalt. Blijf up-to-date en creatief en je zult zeker weten in contact komen met interessante mensen.

My rating