Hoe maak je van jouw cv een diamant?

Hoe maak je van jouw cv een diamant?
- On 12 September 2014
Rating
Hoe maak je van jouw cv een diamant? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/hoe-maak-je-van-jouw-cv-een-diamant 3
3

Jij bent op zoek naar een nieuwe baan. Maar er zijn sollicitanten genoeg, dus hoe ga je ervoor zorgen dat jouw cv uit de stapel wordt gekozen? Simpel, je moet je cv pimpen! Maar wat houdt dit precies in? Moet je de dingen mooier maken dan dat ze zijn? Of is juist de bedoeling dat je de nadruk legt op de juiste zaken?

Recruiters komen vaak prachtige cv’s tegen of juist cv’s waar het nodige aan gesleuteld moet worden. De redenen hiervoor zijn verdeeld, sommige mensen hebben juist veel verschillende opdrachten gedaan, zoals freelancers, zij hebben hierdoor vaak moeten solliciteren. Andere hebben niet vaak een cv hoeven opstellen omdat zij voor een lange periode voor hetzelfde bedrijf hebben gewerkt.

Als gevolg van het grote aanbod van sollicitanten zijn bedrijven kritischer geworden. Zij hebben ruime keuze nu, en wat doet een bedrijf als zij veel keuze heeft? Dan gaat ze voor de beste! Want waarom zou je genoegen nemen met minder als je keus genoeg hebt?

Juist nu is het belangrijk dat jouw cv de diamant is tussen de ruwe keien. Maar hoe maak je jouw cv aantrekkelijker?

  • Houd het overzichtelijk! Gebruik een overzichtelijke layout met een duidelijk lettertype;
  • Leg de nadruk op de juiste zaken. Vergelijk je cv met de vacaturebeschrijving en kijk of je hier ervaring mee hebt;
  • Pas je functietitel aan naar algemeen bekende termen.
  • Opleidingen/ cursussen. Geef aan of je een diploma hebt behaald voor de opleiding of cursus die je gevolgd hebt.

Een eerste indruk maak je maar één keer, en dit begint al met jouw cv! Kijk er kritisch naar en zorg ervoor dat jouw cv eruit springt. Succes! 

My rating