Hoezo werkloos? Solliciteren 2.0

Hoezo werkloos? Solliciteren 2.0
- On 11 September 2014
Rating
Hoezo werkloos? Solliciteren 2.0 https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/hoezo-werkloos-solliciteren-20 0
0

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan maar je wilt jezelf onderscheiden zodat je niet steeds op de grote hoop belandt en zonder werk eindigt. Hoe kan je daarvoor zorgen? We nemen ‘Het nieuwe solliciteren’, ook wel Solliciteren 2.0, onder de loep; hoe vind je snel en relatief makkelijk jouw droombaan via de nieuwe media?

Vroeger kon je nog wegkomen met een vlotte brief, nu moet je wel met wat beters komen om op te vallen in de massa. De leuke banen zijn helaas schaars en je zult hard je best moeten doen om te krijgen wat je wilt. Afhankelijk van de branche waarin je solliciteert kun je dit doen door middel van Solliciteren 2.0. Social Media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en waarschijnlijk ook aanwezig in dat van jouw toekomstige werkgever, dit kan je gebruiken om het voor jezelf een stuk makkelijker en leuker te maken.

Wat is Solliciteren 2.0?

Om het kort samen te vatten is Solliciteren 2.0 het opzetten van een creatief cv en je netwerk het werk laten doen. Bedenk hoe je op een creatieve manier je netwerk op de hoogte kan stellen van jouw zoektocht naar een baan. Het is van belang dat je iets onderscheidend doet. Zorg ervoor dat je opvalt tussen de andere sollicitanten.

Hoe pak je dat aan?

Door het gebruik van verscheidene Social Media zoals Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn kun je jouw netwerk en toekomstige werkgevers bereiken. Deel vervolgens jouw creatieve sollicitatie met zoveel mogelijk mensen uit je netwerk en zorg dat je gezien wordt! Een goed voorbeeld is het visuele cv op Pinterest wat sommige mensen maken. Dit cv kan je dan delen via Facebook, Twitter en LinkedIn. Je Pinterest account kan je gebruiken voor een overzicht van bedrijven waarvoor je hebt gewerkt, referenties, interesses en dergelijke.

Wat als je vakgebied niet zo 2.0 is?

Natuurlijk kan je alles wat je online doet ook offline leuk doen. Zo kan je van je cv een boekje maken en dit afdrukken. Stuur dit vervolgens op naar je nieuwe werkgever zodat je gelijk een goede en speciale eerste indruk maakt. 

My rating