HR medewerker VGZ

HR medewerker
- On 15 January 2015
Rating
HR medewerker VGZ https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/hr-medewerker-vgz 0
0

Maartje Duifhuizen werkt bij de afdeling Beheer & Ondersteuning, in het team HR Business Support. Hieronder vertelt zij haar ervaringen.

Sinds juni 2009 ben ik werkzaam bij de afdeling Beheer & Ondersteuning, in het team HR Business Support. Ons team is het aanspreekpunt voor alle team- en afdelingsmanagers binnen de organisatie, maar in praktijk zien we dat we ook een vraagbaak zijn voor medewerkers.

Wij zorgen er onder andere voor dat alle HR informatie zo helder, duidelijk en toegankelijk mogelijk op ons intranet staat. Maar er blijven natuurlijk altijd onderwerpen en kwesties waar medewerkers advies over willen. Die vragen proberen wij zo goed mogelijk te beantwoorden en waar nodig schakelen we met een HR Adviseur die gekoppeld is aan het bedrijfsonderdeel. Voor mij ligt hierin ook een uitdaging in het zoeken naar de 'vraag achter de vraag'. Zijn de regelingen wel helder? Waarom stelt iemand deze vraag? Door continu met mensen in gesprek te zijn, blijf ik scherp op onze informatievoorziening in de breedste zin van het woord. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat iemand in het vervolg makkelijker het antwoord op zijn vraag kan vinden.

Daarnaast hou ik me veel bezig met projectwerkzaamheden. Een voorbeeld daarvan is de invoering van e-HRM. Hiermee zijn steeds meer HR zaken digitaal te regelen, via een volledig geautomatiseerd systeem. Denk bijvoorbeeld aan het indienen van declaraties of het wijzigen van je persoonlijke gegevens. Bij dit soort projecten werken we veelal in multidisciplinaire teams. Iedereen brengt zijn of haar expertise met zich mee, wat ik een grote meerwaarde vind.

Door de afwisseling tussen projecten, klussen, dagelijkse werkzaamheden en de contacten met medewerkers is geen dag hetzelfde. Graag wil ik verder in het HR vak, maar ik ben nog zoekende in welke rol precies. Coöperatie VGZ biedt mij gelukkig de mogelijk om in de praktijk te ervaren wat voor mij een goede, volgende stap zou zijn!

My rating