Human Capital Lead bij Accenture

Human Capital Lead bij Accenture
- On 06 November 2014
Rating
Human Capital Lead bij Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/human-capital-lead-bij-accenture 0
0

Wat ik doe

Als Human Capital Lead werk ik onder andere samen met onze HR Director en Country Managing Director aan plannen om de bedrijfsstrategie om te zetten in HR initiatieven en programma’s. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpen en managen van de people programmas die gericht zijn op het verbeteren van de betrokkenheid van onze medewerkers, op talent management en leiderschapsagenda. We hebben enorm veel goede en gave programma’s en in deze rol wil ik ervoor zorgen dat alle deze initiatieven onder één duidelijke visie en paraplu vallen en dat deze gemakkelijk toegankelijk zijn voor onze medewerkers.

Een dag in mijn leven

Na een energiek ontbijt spring ik op de fiets om naar kantoor te gaan. Of ik blijf thuis werken met meteen een grote mok thee op mijn bureau. Mijn werkdag begin ik met een planning maken om te bepalen wat ik deze dag af wil maken, vervolgens blok ik de ochtend om veelal de complexere taken uit te voeren waarbij ik mij goed moet concentreren, zoals het uitwerken van plannen, het opzetten van belangrijke communicatie of het inlezen in artikelen. Ik kan mij in de ochtend namelijk het beste focussen. Vervolgens gaan we met een groep collega’s lekker lunchen en soms gaan we nog even naar buiten om een rondje te wandelen. Na de lunch heb ik vaak een aantal besprekingen waarbij ik collegas spreek die werken aan HR intitiaven, ik vraag om input bij collega’s uit de ‘business’, of ik spreek bijvoorbeeld met mijn buitenlandse collegas via conference calls om te kijken hoe we van elkaar kunnen leren. Erg interessant en ik krijg daar meestal veel energie van! Ook houd ik mij nog druk bezig met het Fit@ Work programma, een voorbeeld is dat we vorige week loopbanden en fietsstoelen op kantoor hebben gezet om ervoor te zorgen dan we meer in beweging kunnen blijven onder het werken.

Mijn advies

Neem initiatief en haal zoveel mogelijk uit dit gave bedrijf. Wacht niet teveel af , maak echt tijd voor jouw persoonlijke ontwikkeling en andere interessante mogelijkheden die Accenture biedt om je te laten groeien. Accenture heeft heel veel gave programma’s, maar je moet zelf het initiatief nemen om er aan deel te nemen.

My rating