Human Resource Services Traineeship PwC

Slot, ijzer, metaal
- On 11 December 2014
Rating
Human Resource Services Traineeship PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/human-resource-services-traineeship-pwc 0
0

Wil je adviseur worden? Vind je het leuk om vraagstukken van organisaties over het inzetten van menselijk kapitaal op te lossen? Wil je een jaar lang kennismaken met alle facetten van onze HR Services praktijk? Wil je je samen met je mede-trainees verdiepen in consultancy op het gebied van HR? Meld je dan aan voor het Human Resource Services Traineeship van PwC!

Eigenschappen

Karakter eigenschapen zijn slim, ambitieus, gedreven en enthousiast. Qua opleiding kom je in aanmerking als je een bepaalde universitaire opleiding (bijna) hebt afgerond. Het gaat om de opleidingen Actuariële Wetenschappen, Bedrijfseconomie, Fiscale Economie of Fiscaal Recht. Maar ook als je iets anders studeert, bijvoorbeeld Human Resource Management of Communicatiewetenschap, en affiniteit hebt met fiscale vraagstukken ben je welkom om te solliciteren.

Kansen

Wanneer je begint aan het HR Services Traineeship bij PwC gaat er een wereld voor je open. Letterlijk, want het is de ideale start naar werken bij een wereldwijde kennisorganisatie. Bovendien hebben wij toonaangevende klanten waardoor jij aan een breed netwerk bouwt en je ontwikkelt tot een allround Human Resource Services-adviseur. De bedrijfscultuur is collegiaal en inspirerend, want jouw ontwikkeling staat centraal. Je hebt een persoonlijke coach en je start met vijf tot tien trainees. Ten slotte hebben we aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden opgesteld waarin jouw groei als uitgangspunt is genomen.

Programma

Er zijn drie teams in de HRS-praktijk waartussen jij rouleert: HRS 2.0, EBTC (Employee Benefits Tax Consultancy) en PAIS (Pensions, Actuarial & Insurance Services). HRS 2.0 houdt zich bezig met strategisch HR-advies, fiscaal advies en beloningsvraagstukken. Je kiest een van deze teams als jouw ‘thuisteam’.

Je werkt aan opdrachten voor klanten (ontwerpen en implementeren van strategie, beleid en regelingen) en aan een praktijkopdracht die HRS-breed is. Daarnaast volg je trainingen (gericht op vaardigheid en advies) en heb je verschillende evenementen zoals netwerk- of intervisiebijeenkomsten. Ook help je een handje op het gebied van deals, HR-processen, salarisadministratie en risicomanagement.

Sollicitatieprocedure

Als jouw cv en motivatiebrief er goed uit zien, word je uitgenodigd voor een assessment. Vervolgens mag je op sollicitatiegesprek en heb je een selectiedag. Daarna komt een tweede ronde met gesprekken en daarna is het afwachten

My rating