HVG: focus op persoonlijke ontwikkeling

HVG: focus op persoonlijke ontwikkeling
- On 06 November 2014
Rating
HVG: focus op persoonlijke ontwikkeling https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/hvg-focus-op-persoonlijke-ontwikkeling 0
0

Hjalmar is advocaat-medewerker bij HVG, hieronder vertelt hij over zijn werkervaring.

''Een kantoor met een informele en laagdrempelige sfeer, met een praktische benadering en hoogwaardige juridische kwaliteit. Zo zou ik in één zin HVG omschrijven.
In 2010 ben ik als advocaat-stagiaire bij HVG terecht gekomen nadat ik eerder mee was geweest naar Londen met de masterclass en op kantoor Rotterdam stage heb gelopen. Nu ben ik hier ruim 3 jaar werkzaam op de sectie M&A en recent advocaat-medewerker geworden.

Bij HVG wordt de focus gelegd op je persoonlijke ontwikkeling 
Je wordt de kans en mogelijkheid gegeven om zoveel als mogelijk uit jezelf te halen maar hierbij wordt het initiatief ook wel bij jezelf gelegd. Vanaf het begin krijg je veel verantwoordelijkheden. Hierdoor heb ik gemerkt dat ik in de eerste jaren enorm ben gegroeid in mijn kennis en ervaring. Op veel transacties worden met relatief kleine teams gewerkt zodat je veel op de voorgrond meedraait en heel veel praktische ervaring opdoet.

Veel juridische kennis in huis
Mijn inziens heeft HVG de positieve kanten van zowel een groot als van een klein kantoor. Door de relatief kleine opzet van de verschillende vestigingen ken ik mijn directe collega's vrij goed. Maar ook collega's van andere vestigingen kom je vrij vaak tegen op sociale activiteiten en cursussen. Bovendien zorgt de nauwe samenwerking met EY en in het grote karakter van het kantoor in zijn geheel ervoor dat er veel juridische kennis in huis is en over de faciliteiten van een groot kantoor, zoals know how, wordt beschikt.''

My rating