IELTS toets Anouk Machielse

IELTS toets Anouk Machielse
- On 27 April 2015
Rating
IELTS toets Anouk Machielse https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ielts-toets-anouk-machielse 5
5

‘Voor de zomer heb ik me ingeschreven voor de IELTS test. Ik heb toen gekozen voor de locatie Brussel, omdat ik op de andere data om vakantie zou zijn. Een voordeel van Brussel is dat je er een leuk weekendje van kan maken, maar een nadeel is dat het meer geld kost om er naar toe te gaan. Gelukkig was mijn vader zo lief om me te supporten. Als voorbereiding heb ik veel naar Engelse series gekeken, wat natuurlijk geen straf is. Verder heb ik veel Engelstalige boeken gelezen en ben ik in het Engels gaan praten met familie en vrienden.

De toets zelf vond ik super spannend. Het voelt als een examen waar je je eigenlijk niet écht voor hebt kunnen voorbereiden. Met een bonkend hart ging ik de zaal in. De surveillanten waren niet echt vriendelijk. Voor elke toets kreeg je een uur en de onderdelen (luisteren, lezen, schrijven) gingen achter elkaar door. Je kreeg dus niet echt de tijd om tussendoor te ontspannen en je voor te bereiden op het volgende onderdeel. Het is slim om water mee te nemen, want drie uur achter elkaar is best pittig! Qua moeilijkheid vielen de onderdelen luisteren en lezen in mijn geval mee, omdat ik dit goed beheers. Maar het schrijven was lastig. Twee artikelen in 60 minuten waar je je niet echt op kunt voorbereiden. Het mondelinge gesprekje was te doen en een tip: kijk de filmpjes op YouTube. De gesprekjes gaan precies zo.

Ik heb de toets gemaakt omdat ik graag in Oxford wilde studeren. Helaas heb ik voor schrijven een 5,5 gehaald en dat was nét een halve punt te laag. Mijn gemiddelde was een 6,5 en daar ben ik best trots op.’

My rating