IELTS toets Ilse Rademakers

IELTS toets Ilse Rademakers
- On 21 April 2015
Rating
IELTS toets Ilse Rademakers https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ielts-toets-ilse-rademakers 0
0

‘Ik wilde heel graag een minor in het buitenland gaan volgen. Hiervoor moest een IELTS toets afleggen.

Ik besloot om me in te schrijven voor de IELTS toets. Het is verstandig om dit vroegtijdig te doen omdat de plaatsen al gauw vol zitten. Het inschrijven was niet 1,2,3 geklaard. Er moest een formulier van enkele pagina's worden ingevuld en een bedrag van €90 worden overgemaakt. Daarna was de inschrijving voltooid.

Nu de inschrijving achter de rug was, werd het tijd om mij voor te bereiden op de toets. Ik wist niet goed waar ik moest beginnen en vooral hoe. Gelukkig stond er een link in de inschrijfmail met handige tips en oefenmateriaal. Daarnaast stonden er op de site van IELTS een aantal gratis oefentoetsen. Ook deze waren erg handig om te gebruiken.

Na alle voorbereidingen vond de echte toets plaats. De rij voor de ingang was enorm. Mensen met allemaal verschillende motieven en nationaliteiten waren naar Amsterdam afgereisd om deze toets te maken. We werden allemaal naar een kamer gestuurd waarna we een voor een in een kamertje werden geroepen. Hier werd een foto van je gemaakt en je werd vervolgens naar je lokaal gestuurd.

Nadat de surveillant de regels had uitgelegd, ging de toets van start. Deze ving aan met het onderdeel luisteren, daarna lezen en schrijven en als laatste het onderdeel spreken.

De toets vond ik over het algemeen reuze meevallen. Het enige probleem waar ik tegenaan liep was het feit dat ik tijdens mijn voorbereiding niet geoefend heb op snelheid. Want geloof me, anderhalf uur is lang, maar dit is zo voorbij.

Na drie weken volgde de uitslag en wat bleek, ik had hem gehaald! Dit was een hele opluchting, want nu kan ik eindelijk een half jaar gaan studeren in het buitenland. Een droom die uitkomt!’

My rating