Improvement Consultant Tata Steel

Improvement Consultant Tata Steel
- On 06 February 2015
Rating
Improvement Consultant Tata Steel https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/improvement-consultant-tata-steel 2
2

Coen van Kralingen werkt als Improvement Consultant. Lees hieronder zijn verhaal.

"Na het afronden van de studie Chemische Technologie wist ik zeker dat ik graag aan de slag wilde op een groot industrieel complex."

"Ik ben bij Tata Steel begonnen in de functie van Assistent Productiemanager. Een technisch vraagstuk waar ik in die functie mee bezig ben geweest, is een installatie waar 30% van de totale staalproductie overheen ging maar die in de zomer niet productiezeker was vanwege de warmte. De opdracht die ik kreeg was ‘Verander dat want er kunnen geen betrouwbare productiecijfers worden afgegeven'. Na een halfjaar had ik iedereen overtuigd dat het probleem niet veroorzaakt werd door de koeltoren, wat men tot op dat moment wel dacht, maar dat het aan de installatie lag. Vervolgens heb ik een oplossing gepresenteerd die ook daadwerkelijk is doorgevoerd. Het productieprobleem is hierdoor opgelost en de installatie is krachtiger dan ooit te voren. Zo'n soort vraagstuk zou je ook als Improvement Engineer voorgeschoteld kunnen krijgen.

Na de functie van Assistent Productiemanager ben ik gaan werken als Process Engineer Steelmaking om vervolgens de rol van Improvement Consultant op me te nemen. Een ander vraagstuk waar je als Improvement Consultant mee te maken kunt krijgen is het reduceren van overbilling; de rekeningen van firma's waren hoger dan het gewerkte aantal uren. De uitdaging bij dit soort veranderingen zit niet zozeer in het vakinhoudelijke aspect van de urenstaat, maar meer in het creëren van draagvlak binnen de organisatie en bij de firma's om te gaan werken met zo'n urenstaat. Het vraagt om doorzettingsvermogen want de resultaten zijn pas weken of maanden later zichtbaar. Als na een aantal maanden de overbilling terugloopt dan geeft dat wel een enorme kick.

Het credo dat ik altijd gebruik is ‘resultaat = kwaliteit + draagvlak'. Ik bedoel hiermee dat je als Improvement Consultant niet alleen goed moet zijn in het bedenken van inhoudelijk sterke ideeën, maar dat je die ideeën ook op een aantrekkelijke manier moet kunnen verkopen aan alle lagen in het bedrijf.

Wat ik typerend vind voor Tata Steel is dat het aantal stropdassen extreem laag is. Bij de bank hebben ze casual friday, bij Tata Steel hebben we casual everyday. Er heerst een echte productiementaliteit van ‘handen uit de mouwen en resultaat laten zien'."

My rating