Informatie Management bij YSE

Informatie Management at YSE
- On 02 October 2014
Rating
Informatie Management bij YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/informatie-management-bij-yse 3
3

Informatie Management at YSE

Na mijn afstuderen viel ik in een groot zwart gat: wat ga ik nu eigenlijk doen en wat is voor mij die droombaan? Ik vond dat lastig te bepalen maar ik wist wel waaraan mijn nieuwe baan moest voldoen, namelijk ‘iets’ met nieuwe technologieën, projectmatig werken en persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het Informatie Management-gedeelte van het YSE Informatie Management (IM) traineeship bracht mij in ieder geval het eerste van het rijtje. Als IM-Young Professional kom je te werken in een omgeving waar technologieën in een hoog tempo veranderen en elkaar opvolgen. Dit heeft veel invloed op organisaties en daarin vind ik gelijk een mooie uitdaging!

Mijn wens om projectmatig te werken vond ik in het feit dat je vier opdrachten van elk zes maanden gaat doen. Ik mocht beginnen bij De Nederlandsche Bank. De komende zes maanden mag ik me bezig houden met het stimuleren en inrichten van innovatie binnen de IM afdeling. Daarbij zal ik niet alleen kijken naar nieuwe technologieën maar ook naar hoe we de kennis en creativiteit van de medewerkers optimaal kunnen benutten. Een hele mooie opdracht voor iemand die nog maar net haar studie Innovatiemanagement heeft afgerond. Het feit dat je jong bent en met een frisse blik op de gang van zaken binnen een organisatie kijkt, wordt heel erg gewaardeerd. Veel collega’s zijn nieuwsgierig naar wat je komt doen en willen je graag leren kennen, waardoor ik me snel thuis voelde. Dat is iets wat ik eigenlijk niet had verwacht wanneer je ergens als Young Professional aan de slag gaat maar wat voor mij wel heel belangrijk is!

Van maandag tot en met donderdag ben ik bezig met een opdracht en op vrijdag zitten we met alle Young Professionals bij elkaar. Het feit dat je ervaringen en kennis kan delen met jonge mensen die zich met hetzelfde bezighouden is een hele grote plus van dit traineeship, buiten het feit dat het een leuke en vooral gezellige groep is! Met je manager en coaches ga je vervolgens aan het slag met jouw persoonlijke ontwikkeling en krijg je vakinhoudelijke trainingen, waarmee gelijk de laatste eis voor mijn nieuwe baan vervuld is. Voor mij biedt YSE daarom een mooie start van mijn carrière!

- Anne

My rating