Informatie Management YSE traineeship

Gouden staven met muis
- On 02 October 2014
Rating
Informatie Management YSE traineeship https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/informatie-management-yse-traineeship 0
0

Een HBO-opleiding Communicatiemanagement en een master Beleid, Communicatie en Organisatie op zak; Noor was klaar om aan het werkende leven te beginnen. Een mooie set aan diploma’s en een enorme drive om het praktijkveld in te duiken, YSE here I come!

Het is nu inmiddels een paar maanden geleden dat ik voor het eerst het kantoor van YSE in Baarn binnenkwam. Meteen bij binnenkomst voelde ik de vertrouwde sfeer en het sprankelende enthousiasme; hier zou ik me wel thuis voelen! En niets is minder waar, geen moment heb ik getwijfeld en deze verwachting is volledig uitgekomen. Ik ben in november 2012 ingestroomd in de eerste lichting van het Informatie Management (IM) at YSE traineeship, en telkens wanneer ik het kantoor in Baarn binnenstap is dat goede gevoel er weer; een beter uitgangspunt om mooie opdrachten te vervullen is er niet!

Vanaf mijn eerste dag bij YSE was ik ook meteen in de running voor mijn eerste opdracht bij een grote multinational. Twee dagen daarna kon ik beginnen en zat ik middenin een project waarbij vier afdelingen gaan reorganiseren en een nieuwe IM-organisatie wordt opgezet. Ineens even weg uit het vertrouwde Baarn en in een nieuwe omgeving beland. Maar de tijd vliegt voorbij en is enorm leerzaam. Ook op mijn opdracht voelde ik me meteen thuis; ik krijg de kans om mee te werken aan een groot project en mijn input wordt erg gewaardeerd. Ineens hang ik aan de telefoon met mensen vanuit de hele wereld en zit ik in meetings waarbij ik feeling krijg met de omvang en inhoud van een groot project. Ik heb daarbij de mogelijkheid om te leren en mag mijn nieuwsgierigheid gebruiken om nieuwe kennis en vaardigheden tot me te nemen. Na mezelf vier dagen te hebben ondergedompeld in het project bij mijn opdrachtgever, word ik daar vrijdag even uitgetrokken en krijg ik training en begeleiding in Baarn. Daar leer ik veel van mijn mede-Young Professionals; hoe pakken zij hun opdracht aan? Wat vinden zij moeilijk en hoe gaan ze daar mee om? Tevens word ik in trainingssessies bewust gemaakt van mijn ontwikkelpunten en hoe ik deze in mijn opdracht kan gebruiken.

- Noor

My rating