Information Security Consultant Accenture

Information Security Consultant
- On 28 November 2014
Rating
Information Security Consultant Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/information-security-consultant-accenture 0
0

Wat ik doe

Ik werk als consultant binnen de Information Security groep van Accenture. Heel interessant, mede omdat informatiebeveiliging op dit moment elke dag in het nieuws is. Wij zorgen ervoor dat klanten zich beter kunnen beschermen tegen allerlei risico’s door hun informatie beter te beveiligen. Op dit moment ben ik projectmanager bij een klant en leid ik een aantal projecten. Deze projecten hebben als doel om ervoor te zorgen dat we het kunnen zien als ‘hackers’ informatie proberen te stelen en ervoor te zorgen dat we daar dan ook snel op kunnen reageren.

Naast mijn werk voor de klant probeer ik ook zoveel mogelijk betrokken te zijn bij Accenture. Dat doe ik door bijvoorbeeld mee te doen aan de voetbalcompetitie, Young Professional of the Year verkiezing en vaak naar events te gaan.

Een dag in mijn leven

‘s Ochtends rijd ik tussen half 8 en 8 naar de klant en kom rond half 9 aan en start de dag met een kop koffie. Omdat ik voor een internationaal bedrijf werk, vult mijn inbox zich gedurende de nacht vaak met e-mails uit Amerika en het verre oosten. Nadat ik deze e-mails heb beantwoord, heb ik vaak een meeting met mijn projectteam om te bepalen wat we de rest van de week gaan doen.

’s Middags ga ik lunchen met een groep Accenturecollega’s en nemen we bijvoorbeeld de voetbalstanden van het afgelopen weekend door. Na de lunch heb ik nog een aantal virtuele meetings met mensen uit de US en de UK. De architecten hebben een nieuw high level design gemaakt, waar we kort doorheen lopen. Rond een uurtje of 6 uur stap ik weer in de auto naar huis.

Mijn advies

Binnen Accenture is bijna alles mogelijk als je zelf maar het initiatief neemt. Accenture is een goede start na je universitaire opleiding. Je leert ontzettend veel in korte tijd en bent omringd door slimme, jonge collega’s.

My rating