Infrastructure Consultant Accenture

Infrastructure Consultant Accenture
- On 06 November 2014
Rating
Infrastructure Consultant Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/infrastructure-consultant-accenture 0
0

Wat ik doe

Ik ben Consultant bij Infrastructure Services, in de groep Infrastructure Transformation. Bij Infrastructure Transformation helpen we onze klanten om hun IT infrastructuur te moderniseren en te optimaliseren en de IT Service Management processen eromheen effectiever en efficiënter te maken. Ik ben bezig met projecten zoals datacenter virtualisatie of datacenter migratie en aan de meer operationele kant bijvoorbeeld ITIL procesimplementaties of –verbeteringen of Service Integratie, waarmee we de klanten helpen om de services van hun vele IT leveranciers te integreren en te beheersen.

Ik ben momenteel vooral bezig met project management; plannen maken, communiceren met de stakeholders, rapporteren, issues oplossen en risico’s mitigeren, teams leiden en activiteiten tussen verschillende teams te coördineren. Het werk is zeer interessant en afwisselend en we kunnen onze klanten echt vooruit helpen. Dat motiveert me om elke dag weer mijn best te doen.

Hoewel we binnen Infrastructure Services meestal bezig zijn met zeer technische projecten zijn er ook veel niet of minder-technische activiteiten in dit soort projecten. Bijvoorbeeld operationele verbeteringsprojecten gaan vooral om organisatie, mensen en communicatie en niet alleen over techniek. Binnen Consulting kant van Infrastructure Services zijn we vooral verantwoordelijk voor zaken als het maken van analyses, voorstellen en plannen, projectmanagement en coördinatie. De technische uitvoering wordt vaak gedaan door onze collega’s van de IT Infrastructure & Security groep in Nederland of door een van onze Delivery Centers overal ter wereld.

Velen bij Accenture hebben ook nevenactiviteiten naast het klantwerk. Het is mogelijk om bijvoorbeeld je community te helpen ontwikkelen of kennissessies te organiseren. Mijn belangrijkste nevenactiviteit is momenteel de Ondernemingsraad (OR). We vertegenwoordigen de Nederlandse medewerkers in het besluitvormingsproces van Accenture en brengen onze ideeën naar het lokale Accenture Leadership. We hebben om de week formele vergaderingen met de bestuurder, HR of de OR en wekelijkse overleggen met de commissies, waarin we onze adviezen voorbereiden. 

My rating