Inhousedagen AFM

Inhousedagen AFM
- On 08 January 2015
Rating
Inhousedagen AFM https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/inhousedagen-afm 0
0

Ieder jaar organiseert de AFM inhousedagen. Het doel van deze dagen is kennismaken met het werken bij het bedrijf. Verschillende trainees en collega’s van verschillende afdelingen maken studenten wegwijs met het toezichtvak. Dit doen zij door een gevarieerd programma.

‘Naast juristen, economen en bedrijfskundigen weten inmiddels ook criminologen en psychologen de weg naar de AFM te vinden’ vertelt Irma Bousardt, recruiter en organisator van de inhousedag. ‘Gezamenlijk vormden zij een enthousiaste en leergierige groep.’

Voor veel studenten was het toezichtspel het hoogtepunt van de dag. Tijdens dit spel gingen de studenten in groepjes met twee casussen aan de slag.

De studenten maakten veel gebruik van de mogelijkheid om tijdens de lunch en de borrel vragen te stellen over het traineeship.

Een aantal opmerkingen:
• ‘Het is leuk om te ervaren voor welke uitdagingen een toezichthouder komt te staan’
• ‘Het enthousiasme van de sprekers was echt opvallend’
• ‘Ik had van te voren niet zo’n goed beeld, maar de AFM is boven verwachting leuk’
• ‘Ik ga de vacatures in de gaten houden en reageren op het traineeship’

‘De eerdere inhousedagen waren voor veel studenten aanleiding om te solliciteren op het traineeship of op startersfuncties’, vertelt Irma. ‘We hopen dat dit ook nu weer het geval zal zijn. We zijn benieuwd!’

Kijk op inhousedagen.nl of op de website van de AFM om te kijken wanneer de volgende inhousedag plaatsvindt.

My rating