International Tax Challenge ervaring EY

International Tax Challenge ervaring
- On 06 November 2014
Rating
International Tax Challenge ervaring EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/international-tax-challenge-ervaring-ey 3
3

Nieuwsgierig naar hoe internationaal belastingrecht er in de praktijk uitziet? Dan is de International Tax Challenge zeker wat voor jou!

Mijn naam is Tes en ik heb dit jaar de kans gekregen om met de EY Tax business course, de International Tax Challenge (ITC), naar New York te gaan.

De reden dat ik me heb ingeschreven voor de International Tax Challenge van EY was dat ik graag kennis wilde maken met de internationale fiscale praktijk binnen een accountantskantoor. Tot dan toe had ik me met name georiënteerd op advocatenkantoren en minder op Big Four kantoren.

Tijdens de ITC heb ik voor het eerst aan een casus gewerkt waarin een hele fiscale structuur geoptimaliseerd moest worden. Ik heb geleerd de afzonderlijke leerstukken en fiscale regels waar ik tijdens mijn studie mee te maken heb gekregen, toe te passen en te combineren. Naast het werken aan de casus heb ik de wereldstad New York samen met de andere 17 deelnemers mogen ontdekken. Verder was het winnen van de challenge met mijn casus-groepje een leuke kroon op ons harde werk.

Ik zou studenten aanraden zich in te schrijven voor de ITC als ze nieuwsgierig zijn naar hoe internationaal belastingrecht er in de praktijk uitziet, wie de mensen zijn die bij EY werken en welke internationale mogelijkheden het kantoor biedt. Daarnaast is het verblijf in New York een fantastische beleving!

My rating