Internationale afstudeerstage Philips

Internationale afstudeerstage Philips
- On 02 October 2014
Rating
Internationale afstudeerstage Philips https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/internationale-afstudeerstage-philips 4
4

Juliette Herin heeft ‘Eco Design’ gestudeerd aan een Franse universiteit en wilde voor haar afstudeerstage graag naar het buitenland, met name om internationale ervaring op te doen, professionele competenties te ontwikkelen en haar beheersing van het Engels te verbeteren. Ze solliciteerde op verschillende internationale functies, maar haar aandacht werd uiteindelijk getrokken door een project bij Philips Healthcare dat ze op een studentenwebsite had gezien.

Wat trok je aan bij Philips?
"Verschillende dingen trokken me aan. Ten eerste richt Philips zich op duurzaamheid en is er al jarenlang een echt milieubeleid van kracht. Dit inspireerde me en ik wilde deel uitmaken van het proces richting duurzaamheid. Daarnaast sprak het me aan dat Philips een internationaal bedrijf is dat producten ontwikkelt om het welzijn van mensen over de hele wereld te verbeteren. Het was voor mij heel belangrijk om een stage te kunnen doen die aansloot bij mijn eigen visie: internationale ervaring opdoen bij een bedrijf dat waarde hecht aan de toekomst. Tot slot zag ik een afstudeerstage als een mogelijk beginpunt van mijn toekomstige carrière. Ik ben van mening dat grote bedrijven zoals Philips interessantere carrièremogelijkheden bieden."

Wat was het lastigste aspect van je stage?
"In zo'n groot bedrijf kom je voor vele uitdagingen te staan. Je kunt bijvoorbeeld zo veel informatie tot je beschikking hebben, dat je het overzicht verliest en veel tijd kwijt bent met het vinden van de juiste contactpersonen om aan de gegevens te komen die je daadwerkelijk nodig hebt. Om daarin je weg te vinden, is het belangrijk dat je hulp krijgt. Mijn stagebegeleider heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld en ik ben hem ook dankbaar voor de manier waarop hij me heeft geholpen in contact te komen met de juiste mensen."

 

My rating