Internationale ervaring Pon

Bouwplatform waar mensen aan het werk zijn Pon
- On 18 March 2015
Rating
Internationale ervaring Pon https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/internationale-ervaring-pon 0
0

“Rare Amerikanen”, schreef ik ooit op mijn blog toen ik een traineeopdracht voor W&O Supply (een dochteronderneming van Pon) in Florida deed. En als je Nederlanders als standaard neemt zijn ze ook wel een beetje raar. Maar wat kunnen wij een hoop leren van die rare jongens. Een stukje bedrijfsethos, het groter denken (opschalen), het altijd positief stimuleren, het rond maken van de business case. Zomaar wat dingen die meer mijn aandacht kregen in de US.
Pon geeft gelukkig veel prioriteit aan het stimuleren van ervaring in het buitenland. De voordelen van deze persoonlijke ontwikkelingen worden gezien. Toen ik in Jacksonville Florida zat, waren tegelijk trainees bezig in Baton Rouge (Louisiana), Houston (Texas), Marseille (Frankrijk), Kopenhagen (Denemarken), Gotenburg (Zweden) en Oslo (Noorwegen).
Door de verdere uitbreidingen van Pon richting Azië heb ik net nog een traineegenoot uitgezwaaid die voor een half jaar naar Singapore gaat. We zouden elkaar nog wel bellen gezien ik nu voor mijn eerste baan aan de slag ga in Baton Rouge waar ik net als hij in de Olie en Gas industrie terecht kom en beide Pon bedrijven met dezelfde toeleveranciers werken. We blijven toch een handelsmaatschappij waarbij je leert te zoeken naar synergiën om zo gezamenlijk de opbrengsten te verhogen. Welkom in de wereld van Pon.

My rating