Internetsollicitatie: waar let je op?

Internetsollicitatie: waar let je op?
- On 05 September 2014
Rating
Internetsollicitatie: waar let je op? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/internetsollicitatie-waar-let-je-op 3
3

Om een online sollicitatiebrief te schrijven zijn er een aantal extra aandachtspunten voordat je gaat schrijven. De standaard regels voor een sollicitatiebrief gelden uiteraard ook voor een online sollicitatiebrief, houd rekening met dat alles wat op internet staat met betrekking tot jou gevonden kan worden naar aanleiding van je online sollicitatiebrief.

Een sollicitatie per email versturen: waar moet ik op letten

  • Zorg ervoor dat je het cv opstuurt in PDF-vorm zodat de opmaak van het document niet vervormt. Voor een nette opmaak kan je de standaard lettertypen Arial of Times New Roman gebruiken.
  • Als je een motivatiebrief verstuurd, stuur je je cv altijd mee in de bijlage. 
  • Om te zorgen dat je motivatiebrief op de mail gelezen wordt is het belangrijk om een kort bericht te schrijven. Omdat een sollicitatie in de mail vaak tussen heel erg veel mail terecht komt wordt het vaak tussen de bedrijven door even gelezen. Het is belangrijk dat het snel te zien is dat jouw brief en cv goed zijn en het waard zijn om gelezen te worden.
My rating