Introductie Eneco Young Experience (EYE)

Wereldwonderen, stift, wit
- On 30 September 2014
Rating
Introductie Eneco Young Experience (EYE) https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/introductie-eneco-young-experience-eye 0
0

Sinds het begin van dit jaar ben ik voorzitter van EYE (Eneco Young Experience). Dit is het jongerennetwerk binnen Eneco Groep. Ik vertel je graag waarom EYE zo leuk is en hoe dit netwerk bijdraagt aan mijn werk én persoonlijke ontwikkeling.

Even terug in de tijd… Het was 19 september 2012, een mooie najaarsdag in het Delta Hotel in Vlaardingen. Ik was ruim drie maanden in dienst bij Joulz als Accountmanager wind en ging naar mijn eerste EYE-bijeenkomst: de jaarlijkse conferentie. We zouden het die dag hebben over de nieuwe strategie van Eneco, een workshop volgen, luisteren naar CEO Jeroen de Haas en de dag afsluiten met een borrel. Een dag vol collega’s die ik (nog) niet kende en informatie over het bedrijf waar ik net werkte.

De dag was goed verzorgd en ik vond het vooral heel prettig dat een club als EYE de strategie levendig en vanuit de bron bij ons bracht. Daardoor voelde ik de betrokkenheid en verbondenheid bij en met Eneco toenemen. Vanuit mijn aanbod om mee te helpen met de conferentie van 2013 ben ik een half jaar later toegetreden tot het EYE-bestuur. Ik heb me dat jaar vooral gericht op de communicatie en evenementen. Begin 2014 werd het bestuur grotendeels vernieuwd en heb ik de rol van voorzitter gekregen.

Wat is EYE precies?
EYE is het platform om binnen Eneco Groep collega’s beter te leren kennen tijdens een sportevenement of borrel. En om excursies te maken en zo kennis op te doen over de energiemarkt in het algemeen, duurzame initiatieven of Eneco-specifieke activiteiten. EYE telt 700 leden, van jong tot jong van geest. Zij zijn verdeeld over de drie bedrijven: Eneco, Stedin en Joulz. Ons doel is om fun, netwerken, kennis vergaren en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Er is een personeelsvereniging bij Eneco, maar de activiteiten daar spreken mij niet zo aan. EYE zie ik als een combinatie tussen een personeelsvereniging en een informeel kennisnetwerk. De afgelopen jaren was ik met EYE bij de opening en bouw van twee windparken, heb ik een duurzame orchideeënkweker bezocht, met KPN en Delta Lloyd gebrainstormd over veranderend klantgedrag, mijn collega’s toegejuicht op een voetbaltoernooi, speelde ik ‘de bank’ bij de Trading Game en organiseerde ik een zomerse BBQ op het terras van Joulz. Heel veelzijdige activiteiten dus!

My rating