ISIS Lead NL, Security Lead EALA Accenture

ISIS Lead NL, Security Lead EALA Accenture
- On 06 November 2014
Rating
ISIS Lead NL, Security Lead EALA Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/isis-lead-nl-security-lead-eala-accenture 0
0

Wat ik doe

Samen met een kleine honderd consultants in Nederland en zo’n 350 Security Consultants in Europa, Afrika en Latijns Amerika help ik Accenture’s klanten om hun IT optimaal in te richten, te beheersen, te financieren en veilig te houden. Dat betekent dat ik continue up to date moet blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT, maar ook de ontwikkelingen in de markt voor onze klanten moet blijven volgen. IT zal immers de business moeten ondersteunen. Een deel van mijn taak bestaat daarbij uit het zorgen dat we de juiste expertise naar de klant toebrengen, wat soms een hele puzzel is gezien de diversiteit aan vragen en de omvang van onze teams. Maar het is iedere keer weer geweldig om de feedback van de klanten te krijgen dat we ze echt geholpen hebben met bijvoorbeeld hun IT strategie, of het opzetten van een nieuw datacenter of de informatiebeveiliging op een hoger plan gebracht hebben.

Een dag in mijn leven

Een typische dag begint vaak met een conference call met een aantal team leads om de laatste stand van zaken van ons team door te spreken. Met een beetje geluk kan ik die call thuis doen en vertrek daarna naar kantoor of naar één van onze klanten.

Naar kantoor ga ik vaak voor meetings met teamleden om over de status van een project bij de klant te praten of over een opportunity die we opvolgen of om een persoonlijk coaching gesprek te hebben met één van de teamleden. Vaak is het kantoor ook een ontmoetingsplek met andere Senior Executives waar ideeën om gezamenlijk klanten te helpen geboren worden.

Bij de klant ga ik langs om te spreken over projectvoortgang of om gezamenlijk een workshop te doen over strategische onderwerpen, of als het een beetje tegenzit om een escalatie te bespreken en op te lossen. Dat hoort er natuurlijk ook bij.

Mijn advies

Bij veel dingen in het leven en zeker ook bij het kiezen van een werkomgeving is passie enorm belangrijk. Zonder passie zul je nooit honderd procent ergens voor gaan. Heb je passie om organisaties te helpen het maximale uit hun IT omgeving te halen, denkend van uit business opportunities, dan is Accenture één van de beste plekken om die passie te realiseren. Je zult er mensen met diezelfde passie tegenkomen waardoor het eigenlijk alleen nog maar leuker wordt. Volg die passie en zoek een groep mensen met diezelfde passie en je zult zien dat je er nog meer energie van krijgt! Die passie en die energie versterken elkaar en zullen je zeker helpen in het doorlopen van een succesvol carrièrepad.

My rating