Je gedrag tijdens een sollicitatiegesprek.

Je gedrag tijdens een sollicitatiegesprek.
- On 22 September 2014
Rating
Je gedrag tijdens een sollicitatiegesprek. https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/je-gedrag-tijdens-een-sollicitatiegesprek 0
0

Als je op sollicitatiegesprek gaat is het soms lastig om jezelf de juiste houding te geven. Hieronder staan enkele tips beschreven over hoe je je het beste kunt gedragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Praten

Probeer langzamer te praten dan je normaal zou doen. Niet dat je wilt overkomen als een sloom persoon, maar door spanning kunnen mensen sneller gaan praten dan ze normaal doen. Als jij dus bewust iets langzamer praat dan voor je gevoel normaal is, is de kans groot dat je juist op een gemiddeld tempo praat.

Handgebaren

De meeste mensen maken gebaren met hun handen als ze praten. Dat is heel normaal en kan soms charisma verhogend werken. Zorg er alleen wel voor dat het niet lijkt alsof je een verkeersregelaar bent.

Oogcontact

Kom zelfverzekerd over door de recruiter aan te kijken. Maak oogcontact, maar houd het natuurlijk en maak er geen staarwedstrijd van. Vind je het lastig om iemand direct in de ogen te kijken? Kijk dan naar de plek tussen de wenkbrauwen.

Zenuwtrekjes

Heb je zenuwtrekjes die versterkt worden als je in een stressvolle situatie zit? Probeer het in bedwang te houden.

Lachen

Met een glimlach kom je warm en vriendelijk over, maak hier gebruik van. Ook hardop lachen is niet verboden als hier aanleiding voor is!

Als je probeert om deze tips zo goed mogelijk toe te passen als je op gesprek gaat, dan maak je zeker een goede indruk!

My rating