Is jouw beeld van de functie helder? Deloitte

Is jouw beeld van de functie helder? Deloitte
- On 29 January 2015
Rating
Is jouw beeld van de functie helder? Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/jouw-beeld-van-de-functie-helder-deloitte 0
0

Desiree Markus werkt als recruiter bij Deloitte en geeft hier sollicitatietips.

Je motivatiebrief; is jouw beeld van de functie helder?
Kijk verder dan de vacaturetekst. Zoek door op bepaalde termen, die in de vacature zijn genoemd. Onderzoek bijvoorbeeld de algemene site van het bedrijf en bekijk de diensten die de afdeling levert. Wellicht vind je tijdens je online zoektocht, specifieke projecten die jouw beeld van de werkzaamheden kunnen verduidelijken. Misschien ken je mensen die werken in het betreffende team, die jij gewoon in je LinkedIn netwerk hebt zitten. Ga eens een kop koffie met die personen drinken en vraag dan ook dóór op de vraag ‘wat doe jij nou precies zo’n vijf dagen per week?’.

 Gebruik de waardevolle informatie die je hebt ingewonnen in je brief. Je kan deze informatie linken aan jouw relevante werk-/studie ervaringen. Op deze manier maak je een extra inhoudelijke slag en tevens laat je zien dat je een goed beeld hebt van de functie waar jij op solliciteert. Niet alleen zorg je ervoor dat op deze manier jouw motivatie op peil is, zodat je sollicitatie een stuk overtuigender is, maar tevens ben je ook actief op zoek naar een functie die écht bij jou past. Wellicht nog belangrijker.

Last but not least
Let op je lay out, zinsbouw en je spelfouten. Ook daar wordt erg strak naar gekeken. Houd in je achterhoofd dat ieder rapport dat de deur uit gaat bij Deloitte, vlekkeloos en van hoge kwaliteit moet zijn. Spelfouten en slecht taalgebruik is dan ook iets wat we niet graag terug zien in een brief. Dit is uiteraard eenvoudig te ondervangen door je brief nog even goed na te lezen en deze door anderen te laten lezen.

Succes! Mijns inziens is je inhoudelijke motivatie één van de belangrijkste facetten van je sollicitatie met als uiteindelijke doel dat jij op de juiste plek wordt neergezet!

My rating