Jouw persoonlijke merk

Jouw persoonlijke merk
- On 03 September 2014
Rating
Jouw persoonlijke merk https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/jouw-persoonlijke-merk 0
0

Er zijn veel technieken die je kunnen helpen bij het vinden van een baan. Het is belangrijk dat je jezelf goed kent en weet te verkopen. Een fenomeen dat over is komen waaien vanuit Amerika is personal branding. Je beschouwt jezelf bij deze techniek als het ware als een merk. Wat zijn jouw sterktes en wat maakt jou anders dan anderen?

Maar hoe zet je jezelf nu goed in de markt? Het is de bedoeling dat je doormiddel van personal branding positieve beelden en associaties oproept bij de interviewer. Je gebruikt hiervoor je persoonlijkheid en eigenschappen.  Wat onderscheid jou van de rest? Je moet het zo brengen dat jij de oplossing bent voor het probleem van de potentiële werkgever.

Personal branding begint met het doen van zelfonderzoek.  Door naar alle kanten van jezelf te kijken, leer je jezelf goed kennen en kun je dit makkelijker verwoorden. Zelfkennis is een pre.  Door dit onderzoek te doen, ontdek je wat jouw krachten zijn.

Branding is tegenwoordig ook het beeld dat een merk oproept.  Het is belangrijk dat je een goede eerste indruk achterlaat en de interviewer een bepaalde sfeer bij jou krijgt.  Je kunt je eigen merk ontdekken aan de hand van de abc formule, apart, betrouwbaar en congruent.

Apart
Wees anders dan de rest. Het is niet erg om op te vallen, maar zorg er niet voor dat mensen je niet begrijpen of raar gaan vinden.

Betrouwbaar
Jou persoonlijke merk moet een constante factor hebben. Werkgevers moeten op je kunnen bouwen. Dit staat voor professionaliteit.

Congruent
Alle onderdelen van jouw merk moeten met in elkaar passen en congruent zijn.  Alles wat je doet en of zegt moet bijdragen aan het beeld dat je wilt uitdragen. 

My rating