Junior Management Consultant Accenture

Werken als Junior Management Consultant bij Accenture
- On 28 November 2014
Rating
Junior Management Consultant Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/junior-management-consultant-accenture 0
0

Wat ik doe

Ruim een jaar geleden ben ik gestart als Junior Management Consultant binnen de Customer and Growth groep. Ik heb al verschillende rollen gehad en verschillende klantorganisaties van binnen mogen zien. Ik heb bijvoorbeeld als business analyst beleggingsverzekeringsmodellen geanalyseerd en geïntegreerd en gewerkt aan een cloud computing implementatie. Momenteel werk ik bij een van Accenture’s grootste klanten als Junior Project Manager aan een iPad app. Inmiddels heb ik dan ook ervaren dat jezelf ontwikkelen en groeien niet stopt bij het behalen van je master diploma!

Naast mijn dagelijkse werk bij de klant ben ik actief bezig voor mijn groep. Ik zit in de organisatie van trainingen die 4x per jaar worden gehouden (waarvan 2x op een feestelijke locatie). Ook werk ik mee aan de Customer Experience Survey , waarin we op basis van een Nederlands marktonderzoek onze klanten unieke inzichten in de klantbeleving van hun klanten presenteren. Hierin kan ik mijn passie voor analytics in de praktijk brengen.

Mijn advies

Ben zeker van je keuze! Persoonlijk zie ik Accenture niet als een bedrijf waar je gaat werken omdat je nu eenmaal een baan nodig hebt. Accenture kies je voor de waarden die het bedrijf heeft, het werk dat ze doen, de mensen die er werken, hun bijzondere persoonlijke instelling, maar voornamelijk voor jezelf. Je werk moet passen bij de ontwikkeling die je voor ogen hebt: zowel professioneel als persoonlijk! Mijn tip: zoek contact met je potentiële collega’s. Kijk of je via je sociale netwerk een telefoonnummer kunt krijgen, of via Recruitment met consultants in contact kunt komen . Hierdoor werd mijn keuze bevestigd en kreeg ik een gouden tip voor mijn loopbaan: manage je work-life balance net zo als je loopbaan. Dit betekent in je vrije tijd niet alleen maar uitrusten, maar vooral actief leuke dingen doen. Als je bij de besten wil horen gaat dat nu eenmaal niet zonder slag of stoot, niet tijdens het sollicitatieproces en niet tijdens je carrière. Klaar voor de uitdaging? Succes! En wie weet ontmoet ik je binnenkort!

My rating